Cevap: Biletler 50 TL Olmalı..!
Yönetim neden bilet fiyatlarını 50 tl yapmadı?
Bu soruya benim cevabım şudur:
Çok uzağa değil, ailelerimize,akrabalarımıza veya işyerinize bakın. Kaç kişi Sivassporu, kaç kişi İT takımlarını ya da Ts'yi tutuyor. Mesela benim işyerimde yaklaşık 15 fbli,10 gsli,5-6 bjkli, 3-4 tsli , kayserili felan derken iki üç Sivassporludan biri benim. Varın bunu genelleyin. Tablo ortada. Siz vaktiyle Sivas'ta yapılan anketi boşverin. Hani Sivas'ta %27 FBli en çok, sonra Sivassporlular geliyordu ya o yanlış. Asıl soru stada gelen Sivassporlu oranı yüzde kaç? İşte ip burada kopuyor. Ben stada gelmedikten sonra ne yapayım Sivassporluyum diyene? Nasıl inanayım? Biletlerin 50 tl olmamasının ilk nedeni budur. İT hayranlığı içimizde. Bizden birşey olmuş, atamıyoruz. Dolayısıyla da o fiyat artmıyor, artamıyor.
Tam da bu sebeple, yönetim ne şiş yansın ne kebap anlayışında. Çevreden de baskı gelince orta yolu fiyatı azıcık artırabilmekte buluyorlar.
Tek çözüm, o ankete Sivassporluyum diyen ama stada gelmeyen seyirciyi ikna ederek sezon başında kombine aldırmak, en azından bir tribünü, mesela maratonu tamamen doldurmasını sağlamaktır. Sezonbaşında da olmadığımıza göre şu an yapacak hiçbirşey yok bu konuda.
Başta bahsettiğim benim GSli ve FBli arkadaşlarım Vip'ten 100er liraya iki gün önce topluca kombine aldılar. Tuttukları takımlar buraya gelince rahatça seyredecekler. Kalanlar da biliyorsunuz sessizce maratonda bizlerle maçı seyredecek ve gol atarlarsa içten içten sevinecekler.
işte böyle. Bu şehir takımına ne zaman gerçekten sahip çıkarsa o zaman o bilet 50 de olur, 100 de, 200 de.
|