Alıntı:
yigido Atilla Nickli Üyeden Alıntı
Rekabetten nicin korkuyoruz !!!!! Eger Benim Türk futbolcum Gelen yabanci futbolcuyu yedek klübesine gönderemiyorsa Suc yabancininmi.. Bizler ne istiyoruz türk futbolcularin önü kapanacakmis ozaman nicin Avrupa kupalarinda oynamak icin can atiyoruz sinirlari cekelim Avrupa kupasi, sampiyonlarligin de oynamayalim.. Bizim futbolcularin futbolu bize yeter hangi mantikli bir teknikdirektör takima faydali futbolcuyu yedek klübesinde tutar takimin basarisi kendisinin basarili oldugunu göstermezmi. Galatasaray UEFA kupasini aldiginda yabanci futbolcu olmasaydi Galatasaray UEFA kupasini alirmiydi. BJK Chelsae gibi devi evinde nasil yenebilirdi, FB Sevilya , Chelsae gibi Dünya takimlarini nasil yenebilirdi, Genclerbirligi bir kac sene önce Uefa kupasinda ingiliz takimini ve Benficayi evinde eleyip gelmedimi.. Dünya 4 cüsü olduk diye seviniyoruz. Peki bu basari nerden geldi arkasinda neler var, suan her avrupa takimiyla Basa bas Mücadele edebiliyormuyuz milli takimimiz ikinci kez Avrupa kupasina nicin gidiyor..????? isterseniz Biraz eskilere Dönelim ingiltereden 8-0 --- 5-0 yenildik ezilmedik o yillari yasi müsayit olanlar cok iyi hatirlar, o yillarda rakip takimlar bizi kendi yari alanimizdan cikarmiyorlardi, 90 dakika icinde bir kormer kazandigimiz zaman sanki penalti atacak gibi seviniyorduk Avrupada yendigimiz o dönemlerdeki tek takim Malta 1. kez de Dogu Almanyayi birde Avusturyayi yenmistik ya simdi. Her takimla hic cekinmeden ve korkmadan basa bas mücadele ediyoruz. Ben eskilere dönmek istemiyorum Eskileremi dönüp.. 90 dakikada Bir korner atisinami heyacanlanip sevinelim
|
Doğru tespitlerde bulunmuşsunuz.Bunların yanında,ülke olarak futbol-futbol kültürü ve futbol altyapımızı güçlendirmenin yolu,yabancı sayısını kısıtlamakta değil,bence okullar seviyesine futbol kültürünü indirerek,bu konuda kulüpler ile eğitim kurumlarının ortak çalışmaları ile netice alabiliriz.
Evvela futbolcularımızın kişiliklerini güçlendirmeliyiz,daha sonra sağlam temellere tesisleşen futbol kültürümüz ile başarı elde edebiliriz.
Ayrı bir değerlendirme ise teknikdirektörümüz Bülent UYGUN'un ikinci yarı hazırlıkları yapıldığı aa transfer dönemindeki''Bir yerli futbolcu alacak para ile üç yabancı futbolcu alabiliyoruz'' demecine binayen, bir mevkide oynayan yerli bir futbolcu ile aynı ayarda oynayan yabancı futbolcu arasında hakikaten üç kat fiyat farkı var.