CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir Türkiye ve Sivas gündemini değerlendirmek amaçlı bugün ilimizde bir basın toplantısı düzenledi... Demiryolu işçileri ve CÜ Fen Edebiyat öğrencilerinin de katıldığı basın açıklamasında Özdemir: ''Türkiye ve Sivas üzülerek söylüyoruz, Cumhuriyet tarihimizin en karanlık bir sürecinden geçiyor'' dedi.
Özdemir, şöyle konuştu: ''Türkiye ve Sivas üzülerek söylüyoruz, Cumhuriyet tarihimizin en karanlık bir sürecinden geçiyor. Ekonomide böyle, siyasette böyle, sosyal yaşamda böyle. 70 bin kişinin telefonunun dinlendiği, hükümetin Adalet Bakanı tarafından açıklanıyor. Kurumlar birbiriyle çatışıyor, kurumlar arasında kavga var. İnsanlar yargıya güvenmiyor. Kurumlar birbirine güvenmiyor. İnsanlar devletin kurumlarının verdiği karara güvenmiyor. Savcılar birbirleri hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Mahkemeler birileri aleyhinde dinleme kararları verebiliyor. Askeri yargı, sivil yargıya güvenmiyor. Ankara'da savcıların, polislerin, askerlerin arasında yaşanan kovalamaca trajikomik bir noktada, ABD'den hakimin izlendiği ihbarı geliyor araç durduruluyor içinden patates çıkıyor, Sivas'a reva görülen durum ortada son 30 yıldır kaybeden bir Sivas var, Tüdemsaş küçülüyor, Dikimevi kaçırıldı, Cer Atölyesi kapanıyor, Devlet Hastanesi yapılacak dendi mevcut hastaneler kapanıyor, Adalet Sarayı yapılacak dendi 7 yıldır temeli atılmadı, Fuar alanına yapılmış trilyonluk yatırımlar atıl duruyor,
35 bin kişilik stad sözü verildi ancak Rize kadar küçük bir şehrin stadı büyüklüğünde bir stad yapılıyor, Öğrencilerimiz Formasyon hakları elinden alınarak madur bırakılıyor bu en azınadn 2-3000 öğrenci demek, trenler kaldırılıyor, Türkiye ve Sivas'ımız bu kadar rezil bir tabloyu hak etmiyor'' dedi.
Açılım konusunu da eleştiren Özdemir "Devletin savcısı, hakimi Irak sınırında teröristler karşısında neredeyse el pençe divan duruyor, bir belediye başkanı Türk Yönetim Adetlerine, örflerimize, devlet geleneğimize yakışmayacak biçimde küfürler ediyor, hakimler savcılar duruyor ama ben devamlı gidip izliyorum Silivri'de o teröristlerle savaşmış generaller, aydınlar, yazarlar aynı savcılar tarafından yargı cinayetine maruz kalıyorlar... Bunu, bu haksızlığı artık Türk halkı kaldıramaz... Ülkenin iki farklı yerinde iki farklı adalet sistemi uygulanıyor..."
Formasyon derslerinin yıllardır Sivas'ta verildiğini söyleyen Özdemir ne oldu da Sivas'tan bu hakkın alındığını ve bu konu ile ilgili hem Üniversitemiz Rektörü İlyas Dökmetaş, hem de dün YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan ile görüştüğünü söyledi ve şöyle devam etti: "Sevgili gençler, size kim ne derse desin, kim önünüze ne zorluk koyarsa koysun ben bu sorunu meclise götüreceğim, çözülmez diyenlere inat bunu ben çözeceğim, YÖK başkanının konuşmasından çok umutlu değilim ama Pazartesi Milli Eğitim Bakanına bu konu ile iligli bir soru önergesi sunacağım, Yök başkanı ile de tekrar görüşeceğim ve mecliste bu konu için özel konuşma yapacağım, hakkınızı savunacağım ve size "bu olayın üzerine gitmeyin çözülmez" diyenlere inat uğraşacağım didineceğim ve hakkınızı kazandıracağım şimdi olmazsa iktidara geldiğimizde bu sorunu ortadan kaldıracağım." dedi...
Tren seferlerinin iptali ilgilide yine pazartesi Ulaştırma bakanı ile görüşüp gerekli bilgileri aldıktan sonra bir önerge ile meclise taşıyacağını ve ulaştırma komisyonu üyesi partili arkadaşlarının bu komisyonun gündemine bu konuyu getirmelerini sağlayacağını söyledi...
Stadyum konusunda da "Keşke 4 Eylül Spor kompleksi yapılsa ama yapılmıyor, yıllardır oyalanıyor Sivas... Sivasspor'un bu başarılı dönemlerinde geçen senelerde yapılsaydı bu yatırımlar belki de Futbol Avrupa Şampiyonasına Sivas aday il olarak gösterilecekti ama yıllardır oyalandık, oyalandık ve sonunda da 25000 kişilik stadyum ile ağzımıza bir parmak bal sürülecek...10 sene sonra yenisine gerek duyulur, ileriye dönük bir yatırım olmaz ayrıca zaten 20000'e yakın kapasitesi şimdiki stadyumun var yıkmayalım daha iyi çünkü onlarca sporcu yetiştirdi bari anıları ile yaşayalım.. Bu konu ile ilgili de Rize örneğini vererek Başbakanın memleki olan Süper ligte bile olmayan Rize ile aynı büyüklükte bir stadın neden bizlere reva görüldüğünü Spor bakanına yazacağım bir önerge ile soracağım"
Son olarakta "Sivas tarihinin en kötü dönemlerini yaşamaktadır. Son 30 yıldır yatırım mahrumu kalan Sivas son 2-3 yıldır da devamlı kan kaybetmektedir, bunun sonu yeniden CHP iktidarında gizlidir, kendisine bu günleri hak gören bu partiyi al aşağı etmek artık Sivaslı hemşerilerime kalmıştır. Bundan önceki CHP iktidarlarında herzaman yükselen Sivas 2 sene sonra CHP iktidarında yeniden yükselecektir, yeniden Türkiye'nin en büyük, en değerli şehirlerinden birisi olacaktır." dedi.
Daha sonra gazetecilerin soruların cevaplandıran Özdemir, gelen "Verdiğiniz 30'a yakın soru önergesi var bu soru önergeleri ve çalışmalarınızda yanlız kaldınız mı?" sorusuna şöyle cevap verdi. "Evet, soru önergeleri genelde yalnız verilir ancak biz Merhum Muhsin Bey ile -kendisini de saygı ile anıyorum- Dikimevi konusunda birlikte çalıştık ancak iktidar vekillerine birlikte gitmemize rağmen bize destek olmadılar, Milli Savunma Bakanı ile görüşmeye gitmek istedik birlikte gelmediler bizde Muhsin Bey ile ikimiz gittik, başka konularda da yanlız ya da Muhsin Bey ile Ankara'da çok çalıştık ama hiç AKP vekillerini bizimle birlikte göremedik, benim önergelerim dışında onlarında önergelerine ve çalışmalarına bir bakınız sadece şu rakam çıkar karşınıza:sıfır" Belediye ile ilgili bir soruya da "Sivas için iktidar muhalefet farketmez tüm vekillerin belediyeye sahip çıkması gerekli, bizler toplantılarda, Ankara'da hep destek oluyoruz belediyemize... Sivas için sahip çıkmalıyız, didişmemeliyiz." dedi...
http://www.sivaslilar.net/forum/show...243#post511243
Sayın Sivas Milletvekilimiz Malik Ejder Özdemir'e duygularımıza tercüman olduğu için şükranlarımı sunarım. İnşallah birlik olup Sivas'ımız ve Sivasspor'umuzun menfaatlerini korumak için çalıştığımızda başarılı olacağız!