Trabzon'dan herkese merhaba.
Forumlarınızı biraz gezme olanağı buldum ve açıkcası çok eğlendim. İçinizde Trabzon'un tarihinden şüphe edenler, başarılarını göz ardı edenler, hatta medya olsun, ülkemizin spor kulüpleri olsun hemen her kesim tarafından Türkiye'de büyük takımlar arasında gösterilen ve bundan dolayıdır ki "4" büyükler denen grubun içinde yer alan Trabzonspor'u kabüllenemeyenler var...
Ne kadar yazık sizlere. Benim bildiğim, herhangi bir alanda başarı elde edilmesi o alanda başarılara sahip bir kesimi aşağı çekip üstüne basmaya çalışmak değil ( ki zaten
5iVA5'ın böyle birşeye ne gücü ne kalıbı yeter), yapabiliyorsa o çıtanın üzerine çıkabilmekle olur. Neyse aslında sayfalarca yazıp içimi dökebilirim ama çok uzatmadan aranızda bilgi yoksunluğundan atıp tutanlara bir cevap olsun istedim bu yazım...
Trabzon'un hangi başarılarını öğrenmek istersiniz ? Avrupa'dan mı başlıyım ya da dört kıtaya yayılmış taraftar topluluğundan mı ? Avrupa kupalarında İstanbul takımlarının her maçta fark yediği dönemlerde Trabzonspor Avrupa’nın en büyük takımlarını dize getirmiştir.
Barcelona’sından
Liverpool’a,
Lyon’undan
Aston Villa’sına daha birçok takım Trabzon’dan nasibini almıştır. Sizin hiçbir zaman ulaşamayacağınız başarılara 42 senelik kısa tarihinde ulaşmıştır Trabzon. Mesela ? Sadece resmi kupalardan kazandıklarımız, buyurun ;
Bunlardan kaçı sizde var merak ettim… Kazanılan 6 şampiyonluğun yanı sıra kaç kez birkaç puan farkla şansız kaybedilen maçlarla 2. olunup giden şampiyonluklar olduğunu hatırlamıyorum bile…
Bitti mi ? Hayır tabi ki… Dünya futbol tarihinde kendi evinde en uzun süre maç kaybetmeyen tek takım kim dersiniz ? 1975-76 sezonunda 7.hafta Altay maçı ile başlayıp 1981-82 sezonunda 18.hafta Zonguldak maçına kadar tam 90 maç yenilmedi Trabzonspor bu ligde.
Türk takımları arasından ilk kez bir İtalyan takımını eleyen yine biz Trabzonspor.
Fenerbahçe’nin hem içerde hem dışarıda 22 maç yenemediği tek takım Trabzon’dur.
Ali Sami Yen’de GS’a 5 gol atan tek takım Trabzon’dur.
Avrupa kupalarında galibiyet sayısı mağlubiyetlerinden fazla olan tek takım Trabzon’dur.
Avrupa kupalarında en farklı galip gelen takım 6-0’lık FK Vllaznia maçı ile geçen haftaki 6-0'lık GS-Maccabi Netanya maçına kadar Trabzon idi, bu başarımıza GS’da aynı skorla katılmış oldu.
Trabzonspor’un büyüklüğünü tartışanlara, büyüklüğü tartışalamayacak isimlerden örneklerle cevap vereyim,
-Trabzonspor maçlarını izlemekten sıkılırdım çünkü hep rakip kaleciyi izlerdik.(TURGAY SEREN)
-Avni Aker'de korner kullanan takım kendini başarılı sayardı.(RIDVAN DILMEN)
-Futbolculuk dönemimde Avni Aker'e çıkarken ayaklarım titrerdi. (Samet Aybaba)
Öyle 3-5 senelik Süper Lig geçmişiyle, alınan 2 tesadüfi 2.likle
BÜYÜK TAKIM olunmuyor yiğitlerim benim. Yiğitseniz yiğitliğinizi biliniz.
İtaf olunur… !