Cevap: Neden Sivasspor ?
Genel anlamda ezilmiş Anadolu insanın en orta yerinde Sivaslılar var.Ezilmişlik yenilmişlik o kadar çok bükmüşki boyunları,hayatta tek sosyal aktivitesi futbol olan yığınlar,futbol takımları içinde en güçlü olanları seçtiler kendilerine.Kastamonulu adam Fenerbahçeliyim dedi,Ispartalı Galatasaylı oldu,Muşlu olan Beşiktaşı seçti.Hayatın her alanında yenilen adam,Fenerbahçe yenince mutlu oldu.Hiç görmediği Kadıköy'ün takımını benimsedi,o takımın başarısıyla övündü,kendi başarısı gibi gördü.Bizim içimizdede vardı böyle insanlar.Ama devran döndü birgün.Artık büyük denilen takımlara kafa tutan,onuruyla mücadele eden bi takım doğdu Anadolu'nun orta yerinden.Kırmızı-Beyaz renkleriyle-3 yıldızıyla.Şimdi Sivaslılar biz Sivassporluyuz diyorlar.Şimdilik başarıyla perçinliyorlar Sivassporluluklarını,yarın başarısızda olsa bugünlerin hatırına bugünlerin özlemiyle koşucaklar takımlarının arkasında.Bugünün Sivasspor'u bu kadar başarı elde etti,rekorlar kırdı,belki yarın şampiyon olucak.Bunların hepsi gökteki yıldızlar.Ama gökyüzünü verdiler bize.İyi günde-kötü günde arkasında olacağımız,futbolcular,teknik adamlar,başkanlar değişsede,kırmızı-beyazına,3 yıldızlı armasına sonsuza dek bağlı kalacağımız,çocuklarımızı Sivassporlu yetiştireceğimiz,taraftarlık bilincini bıraktılar,bu sebepten ben takımımla gurur duyuyorum.
Ve bu takımın Kastamonululara,Ispartalılara, Muşlulara...vs. birçok Anadolu şehrine örnek olucağını biliyorum.Birgün herkes doğduğu toprakların takımını tutacak,iyi günde-kötü günde....