Türk futbolundan 1 yıldız daha kaydı,orada harcanacak,bitecek diyenlere bir cevabım var.
Galatasaray'ın Anadolu takımlarından aldığı futbolcular genelde performanslarının üzerine koyarak,daha iyi futbolcular haline gelmiştir.Galatasaray'a yıldız gelip sonra sönen,harcanan futbolcu sayısı çok azdır,pek hatırlamıyorum bile.
Ama bu dediğininiz,harcanma bitme olayları daha çok Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarında mevcut.
Fenerbahçe'nin 2003'te Ümit Milli Takımın çoğu futbolcusunu kadrosuna katıp içinden sadece Tuncay'dan yararlandığını,gelecek vaad eden Kemal Aslan,Mahmut Hanefi gibi futbolcuların futbol hayatını bitirdiğini hatırlıyoruz.Bunun dışında Zafer Biryol örneği var.Bunları daha çoğaltabiliriz tabii ki.
Beşiktaş'ta ise Ali Tandoğan,Koray Avcı,Burak Yılmaz,Hakan Arıkan ve bu yolda hızla ilerleyen Serdar Kurtuluş gibi futbolcular mevcut.
Galatasaray'ın o ; Hasan Şaş,Ergün,Hakan Ünsal,Ümit Davala,Hakan Şükür'lü kadrosunu hepimiz hatırlıyoruz ve bu saydığım isimlerin hepsi Galatasaray'a Anadolu'dan gelmiş futbolcular.
Son dönemde ise Mehmet Topal,Hakan Balta,Servet gibi isimlerin parladığına şahit oluyoruz.
Demek istediğim şudur ki,Mehmet Yıldız eğer Sivasspor'dan ayrılacaksa,ona en uygun kulüp Galatasaray'dır,ki Galatasaray'ın aradığı forvet tipi de Mehmet Yıldız'dır.
Transfer gerçekleşirse,iki taraf açısından da çok iyi transfer olur
Diye yorumluyorum ben.
İlk mesajımızda bu kadar yeter
Herkese saygılar sevgiler ...