Yeni Yiğido
1 Mesajına 6 kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 
|
Cevap: Vee Mehmet Yıldız Gitti !..
Haldun Üstünel'i akılısızca tenkit eden arkadaşımı biraz aklı selimle düşünmeye davet ediyoru.Son 3 aydır Sivasspor yönetimi ve hocasının Mehmet Yılmaz transferi hakkında söyledikleri,yazdıkları,çizdik leri nelerdir?Tüm bunları alt alta koysanız ve birsonuç çıkikarmaya çalışsanız acaba karşınıza ne çıkar?Kim futbolcusunu satmaya çalışıyor,kim aklını çelmeye çalışıyor,kim Mehmet Yıldız'ı hangi takıma olduğuna bakmadan en yüksek fiyattan elden çıkarmaya çalışıyor anlaşılır...Sevgili Sivas'lı arkadaşlar aşağıya kopyaladığım yazıyı sabırla okumanızı tavsiye ediyorum,daha sonra diğer takımların yöneticilerine atar,tutarsınız.Sizi anlıyorum,Mehmet'i kaybetmek istemiyorsunuz ancak almaya çalışana yükleneceğinize satana yükleninilla birine yüklenmek istiyorsanız tabi...
Sivasspor ligin yükselen değeri..
Tamam.
Bülent Uygun genç idealist başarılı bir teknik adam
Tamam
Mecnun Otyakmaz, oturmasını kalkmasını, konuşmasını bilen aklı başında, yol yordam bilen örnek bir başkan..
Tamam
Mehmet Yıldız, süper ligin Terminatörü.. Futbolcu kılığına yıkılmaz bir abide.. Heybetli duruşu ile Koca Yusuf gücünde bir fenomen..
Tamam
Benim anlamadığım şu..
Her transfer sezonu hatta sezon içinde bile nedir bu MEHMET YILDIZ'ı satma telaşı niye?
Bu üç isim sanki söz birliği etmişcesine, piyasa oluşturmak için, transferi kızıştırmak için kendi aralarında bir senaryoyu oynuyorlar..
Piyasayı yükseltip transferi sıcak mı tutmak istiyorlar..
Bana göre öyle..
Şimdi bakın..
Bir gün Bülent Uygun çıkıyor
-Ben dahil Sivasspor da herkes satılık.. Tüm futbolcularımızı satarız..
Ertesi Mehmet Yıldız
- Üç büyük kulüpten birinde oynamayı isterim..
Sonra basın sözcüsü çıkıyor
- Bizim satılık futbolcumuz yok..
Sonra başkan Otyakmaz çıkıyor
- 1 Ocak a kadar gelen tekliflere bakacağız.. İstediğimiz 5 milyon euro gibi bir rakam diyor..
Ertesi gün Bülent Uygun çıkıyor
- Yurt içinden teklif yok Belçika ve Anderlecht ile görüşüyoruz..
Sonra Mehmet Yıldız çıkıyor
- RTÜK de bir hemşerisini ziyaret ederken Fenerbahçe de seve seve oynarım diyor.
Sonra Mecnun Otyakmaz çıkıyor
- Satmayı düşünmüyoruz önümüzde şampiyonluk şansı var, degerlendiremezsek tarih bizi affetmez diyor ve teklif gelmesini istemediklerini söylüyor..
sonra tekrar Bülent Uygun çıkıyor.
_"Mehmet Yıldız'ın değerini verecek kulüp varsa alsın. Yok o para fazla gelir daha sonra alırız moduna kimse girmesin. Almayacaklarsa oyuncumun kafasını rahat bıraksınlar." diyor
Ertesi gün Mehmet Yıldız konuşuyor
- Hiç bir yerden transfer teklifi almadım diyor
Sonra yine Bülent Uygun çıkıyor.
- Mehmet Yıldız'a transfer izni verdim diyor.
Medyada başlıklar
Aziz Yıldırım , Mecnun Otyakmazdan Mehmet Yıldız'ı resmen istedi..
Mecnun Otyakmaz , Adnan Polat ile görüştü..
Fener'e YILDIZ geliyor..
G.Saray'a bir YILDIZ daha..
Trabzon'da bir YILDIZ..
.. Ve en ilginci ve en garibi Bülent Uygun'un Mehmet Yıldız'ı resmen F.Bahçe'ye bir pazarlamacı taktiği ile sunması, hatta Aragones'e taktik vererek Fenerbahçe'nin Mehmet Yıldızı hangi taktikle nasıl oynatacağını açıklaması..
işte bütün internet sitelerinde çıkan, ancak bu açıklama ile ne demek istiyor, ya da böyle açıklama mı olur? diye kimsenin sormadığı, "Yav şimdi Sivas aleyhinde yazarsam, Anadolu takımına geçiriyormuşum gibi olur tepki alırım" korkusu ile es geçtiği ilginç açıklamayı bir hatırlayalım.
Ben İspanya'yı bilmekle beraber Güiza'yı fazla tanımıyorum. Ben menajerken bir yabancı hoca geldi, Mehmet Yıldız'a 'Topçu olmaz' dedi. Yıldız'ın bize maliyeti 700 milyar. Şimdi beni şampiyonluğa götüren en önemli futbolculardan. Onunla Belçika ve Rus takımları ilgileniyor, Anderlecht ile görüşüyoruz. Sözleşmesini 1 yıl daha uzattık. Artık onu satmak istemiyoruz, çünkü değerini bilmiyorlar. Geçen yıl "Mehmet'i alan şampiyon olur" dedim, az kalsın biz oluyorduk. Bir Barcelona, bir M.United, bir Arsenal ekolü vardır. Arsenal'in en büyük özelliği genç yetenekleri bulması. Bizim büyük takımların tarzı ve ekolü yok. Ben sistemime uyacak oyuncu alırım. M.Yıldız, Yakubu tipinde. Mehmet'in yanında Güiza'yı oynatırsın, arkada Alex. Mehmet topu saklar, Güiza araya kaçar, Alex önlerine oynar.
Son cümle bir felaket..
Mehmet'in yanında Güiza'yı oynatırsın, arkada Alex. Mehmet topu saklar, Güiza araya kaçar, Alex önlerine oynar.
Yani bunun anlamı.
Ey Fenerbahçe Mehmet i alın, eğer nasıl oynatmasını bilmiyorsanız ben size anlatayım.. Mehmet Topu saklar, Guiza araya kaçar, Alex önlerinde oynar..
Hilafsız tüm medyada çıktı.. En ciddi gazetelerden sitelere kadar..
Yemin ediyorum inşallah bu açıklama yalandır diye dua ediyorum..
Yav sen bir futbolcunu satacaksın diye, Fenerbahçe'ye akıl mı vereceksin..
Hakikaten hayret!..
Yani Mehmet Yıldız bir değer..
Bir Altın.. Her yönü ile pırlanta..
Hiç bir kuyumcu çıkıp altını pazarlıyor mu?
Hiç kapı kapı dolaşıp altın pırlanta pazarlayan gördünüz mü?
Mal ortada.. Değeri belli.. Bırakın piyasasını kendi bulsun ..
Bu panik niye?
Bu telaş niye?
Bu kadar çelişkili açıklamalar niye?
Bir gün herkese kapımız açık
Bir gün teklifler çok..
Bir gün herkes satılık
Bir gün Türkiye den teklif yok
Bir gün Avrupa dan teklif çok
Bir gün Satıyoruz
Bir gün Satmıyoruz.
Bir gün G.Saray
Bir gün F.Bahçe
Bir gün Trabzonspor
Bir gün Beşiktaş
Bir gün Hiçbiri
Bir gün ...
Bir gün ...
Bir değer bu kadar mı ayağa düşer..
Bir mal bu kadar mı mındar edilir?
Yani bu kadar teklif var da neden ortada net, somut bir tek görüşme yok..
Tamam Mehmet Yıldız Sivasspor da misyonunu tamamlamıştır
Eyvallah..
Mehmet Yıldız alternatifleri, Bülent Uygun ve Başkanın kafasında hazırdır. Bunu için satmak istiyor olabilirler
Tamam..
Bu sezon eğer satılmazsa bir dahaki sezon da ne kadar süper golcü olsada Sivas ta yüzü eskiyecek, taraftar için bir heyecan sebebi olmayacak, değer tavan yapmışken satmak en iyisi
Anlarım.. Çok mantıklı..
Mehmet Yıldız ya da bir başka futbolcuların satılarak , gerçekten bu işi çok iyi bilen bir teknik adam ve başkan ın yeni yıldızları takıma adapte etmeleri çok mantıklı.
Bu çok akıllı bir stratejidir kabul ederim..
Bu sistemin taşlarını fazla bozmadan her sene bir iki yıldız satmak, G.Birliği, G.Antep gibi takımların yaptıklarını zirve takımı olarak hatta şampiyon olarak yapabilmek bir deha ve beceri ürünüdür..
Şapka çıkartırım..
Bu düşünceler içinde, Mehmet Yıldız transfer olmak ister, Başkan satmak ister, Teknik adam satmak ister..
HELE HELE İŞİN CAN ALICI KISMI TEKNİK DİREKTÖR AYNI ZAMANDA FUTBOLCUNUN MENAJERİ İSE daha da çok satmak ister..
Şimdi Sivasspor taraflı tarafsız tüm futbolseverler tarafından takdir edilen ve sempatik başarılı Anadolu nun yükselen değeri..
Aammmmmmaaaaaaaaa!
Burada el birliği ile bir değerin nasıl kötü bir pazarlama tekniği ile yok edilişi var..
Sırf raiting, tiraj kaygısı ile, Sivasspor'a şirin gözükmek adına spor medyası yine tribünlere oynuyor..
Ya da her zaman olduğu gibi habercilik adına buradaki pazarlama, satabilme paniğini, yalnışlar ve gariplikler zincirini göremiyorlar..
Çeyrek asırlık bir tecrübe ile naçizane tavsiyem bırakın dereler kendi mecrasında aksın..
Derelerin yatağını kazma kürekle değiştirmeye kalkmayın..
Bırakın Mehmet Yılmaz kendi değerini kendi piyasasında piyasanın akışı içinde kendisi bulsun..
Siz ne kadar, üstü kapalı ya da bazen çok açıklamalarla zoraki bir satış ve zoraki bir talep yaratma içine girerseniz, mal elinizde kalır ..
işin en kötüsü böyle bir değeri bir türlü pazarlayamamak da acayip stress yapar..
Bırakın nehirlerin, derelerin yataklarını kazma kürekle değiştiremezsiniz..
Yorulursunuz ama ertesi gün nehir kendi yatağını bulur..
Bırakın Mehmet Yıldız kendi mecrasında çağlasın..
Bırakın nereye akıyorsa oraya aksın..
Bırakın biz bu güzelliği futbol güzelliği içinde kendi doğasında seyredelim..
Bak göreceksiniz en hayırlısı bu olacak..
|