Trabzonspor, Avrupa'ya veda etmesinin ardından taraftarıyla barışmak için Sivasspor karşısına çıkmıştı. Bordo mavililer son dakikalarda Ersen Martin'in attığı golle öne geçmişti ama çıkan olaylar yüzünden maç tatil edildi.
Trabzonspor ile Sivasspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma, uzatma dakikalarında yaşanan olaylar nedeniyle maçın hakemi Bülent Demirlek tarafından tatil edildi.
0-0 ve oldukça çekişmeli devam eden maçın 85. dakikasında Ersen Martin ile Trabzonspor 1-0'ı yakaladı.
Bu dakikadan sonra ataklarını arttıran ve gol arayan Sivasspor'da Balili'ye sert giren Ayman Mohamed Abdelaziz'e sarı kart çıktı. Gerginlikte olaylara karışan Musa da sarı kart görürken, iki takım futbolcuları arasında tartışmalar başladı ancak kısa sürede bu olay büyümeden engellendi. Fakat 90. dakika oynanırken ve Sivasspor 90. dakikada serbest atışı kullanıcakken sahaya giren taraftarlar bir anda Avni Aker'in çimlerini doldurdu. Turunculu bir taraftar Mehmet Yıldız'a vururken kameralar tarafınan yakalandı ve dakikadan sonra olaylar iyice büyüdü.
Taraftar ile bir çok futbolcu arasında kavga çıkarken, hakem Bülent Demirlek ve yadımcıları soyunma odasına gitti. Kısa süre sonra Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz da takımı soyunma odasına aldı.
Soyunma odasında yer alan Trabsonspor kısa bir süre için sahaya geri döndü ama fazla kalmadan yeniden soyunma odasına girdi.
Kısa süre içinde Nuri Albayrak da soyunma odasına girdi. Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz tribünlerde yer alan Sivasspor PAF Takımı'nın güvenli bir yere alınmasını istedi ve Sivasspor PAF Takımı güvenli bir alana alındı.
Bülent Uygun: "Şu anda ne oldu anlamış değilim. Seyirci bizim oynadığımız futbolu bile alkışladı. Ayman oyuna girdi bir dirsek attı ve hoca atladı tamam olabilir. Sonra da Balili'ye çift girdi ve olaylar karıştı. Ben Trabzon seyircisinden rica ediyorum. Sahaya girenleri engellesinler. Mehmet Yıldız, Musa ve Muhammed darp edildi. Ben numarasını söylemeyecem ama bir gazeteci de geldi bizimkilere yumruk attı. Onların taratar gibi davranma hakları yok. Ben bunu kabul edemem. Trabzon halkı milliyetçidir ve lütfen centilmenliğin de Karadeniz'den çıktığını göstersinler. Ben bu maçın iptal olacağına inanmıyorum. Avrupa'da olsa farklı olur. Ama ben burada iptal olacağına inanmıyorum."
Bülent Demirlek, yardımcıları, gözlemciler ve iki takım yöneticileri toplantı yaptı. Toplantı sonrasıda ise maçın tatil edildiği açıklandı.
Otyakmaz: Sanki Arap-İsrail savaşı oluyor
Başkan Mecnun Otyakmaz, olaylara neden olan Bordo-mavili taraftarlara tepki gösterdi.
Trabzonspor ile Sivasspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın uzatma dakikalarında çıkan olaylar hakkında konuşan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, olaylara neden olan Bordo-mavili taraftarlara tepki gösterdi.
Karşılaşmanın güzel bir havada başladığını belirten Başkan Otyakmaz, "İlk başta Trabzonspor taraftarları bizi alkışladı. Karşılıklı ataklar vardı. Golü yedik. Golü yedikten sonra da pozisyonlar bulduk, maçı berabere de bitirebilirdik. Sanki Arap-İsrail savaşı oluyormuş gibi bir kişi sahaya girdi, olaylara neden oldu. Sahada darp edilen oyuncularımız var. Kanunlar, kurallar neyse o uygulanır" dedi
Bülent Uygun: "Hepimiz kardeşiz"
Trabzonspor ile oynadıkları ve 1-0 mağlup durumdayken maçın tamamlanmasına bir dakika kala tehir olan mücadelenin ardından açıklama yapan Bülent Uygun, futbol hakkında konuşmak istemediğini söylerken, "Hepimiz kardeşiz" mesajını verdi.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise ligin hareketli ve istenmeyen olaylarla başladığını belirterek, ''Ama ben Sivasspor adına sahada futbolun güzelliklerini yansıtan, futbolun mücadelesini veren fakat herhangi bir şekilde pislik yapmayan, futbolu da iyi oynayan bir durum yaşadım. Birçok pozisyonda golü bulamadık. Son dakikada istemediğimiz, tasvip etmediğimiz olaylar sonucu seyircilerin sahaya girmesiyle sahadan 1-0 mağlup ayrıldık. Üzüntülüyüz, futbol adına çok fazla bir şey konuşmak istemiyorum'' dedi.
Türkiye Cumhuriyeti devletinin ferdi olduklarını, devlet çatısı altındaki insanları birleştiren kavramların başında sporun, kardeşliğin ve sevginin geldiğini ifade eden Uygun, ''Futbol oynuyoruz. Biz savaş yapmıyoruz veya kimseyle düşmanca dövüşmüyoruz. Hepimiz kardeşiz. Futbolcular da sahada ellerinden geldiği kadar mücadelelerini yerine getirdiler'' diye konuştu.
Trabzonspor taraftarının, kulübünü çok sevdiğini dile getiren Uygun, ''Onlar bu ülkenin sevgi anlamında çok yüklü bir taraftar topluluğu. Benim de ailem Karadenizli. Biz Türk çocuğuyuz. Herkesten rica ediyorum, biraz daha saygılı olsunlar. Karadeniz insanının misafirperverliklerini göstermelerini istiyorum'' dedi.
Bir basın mensubunun, yaşanan olaylara karışarak futbolcusunu yumrukladığını, buna çok üzüldüğünü kaydeden Uygun, maçın hakemi Demirlek ile ilgili olarak da ''Bülent hoca Türkiye'nin en yetenekli hakemlerinden birisi. Kampımızı Avrupa'da yaptık. Allah belamı versin, bizim genç hakemlerimiz Avrupa'dakilerden 100 bin gömlek daha iyiler. Bizler, patlamaya hazır bir milletiz. Hemen bir kararla patlıyoruz'' diye konuştu.
Uygun, yaşanan olayları, 10-15 kişilik bir taraftar topluluğunun yönlendirilmesinden kaynaklandığını da savundu.