Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Taraftarlar Bölümü > Taraftar

Taraftar SivasSpor Taraftarı hakkında yorumlar

Anketimiz: Passokart için ne düşünüyorsun?
a) Kesinlikle istemiyorum, e-bilete HAYIR 44 64,71%
b) Çok yerinde bir uygulama, e-bilete EVET 18 26,47%
c) Konuyu anlamadım ama, güzel birşey EVET diyorum 0 0%
d) Konu kapalı bir kutu anlamadım, kararsızım 6 8,82%
Katılımcı sayısı: 68. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil

Benden Passo....!
Alt 18.04.2014, 23:21   #1
Rallim58
Gast

Standart Benden Passo....!

6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun çerçevesinde “passolig” dayatmasının uygulama detayları ortaya çıktıkça hemen herkesin tepkisini çekmeye başladı.

6222 Sayılı Kanunun amacını hatırlayalım; Müsabaka öncesinde, esnasında veya sonrasında spor alanları ile bunların çevresinde, taraftarların sürekli veya geçici olarak gruplar halinde bulundukları yerlerde veya müsabakanın yapılacağı yere gidiş ve geliş güzergâhlarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesidir.

Bu amaçın hiçbir yerinde, “ya stada gelirsiniz bankayı, ya da evde izlemek için decoder alırsınız lig tv’yi ihya edersiniz” yazmıyor.

Yarım asrı geçen zamandır, tozlu-topraklı 4 Eylül stadyumundan bugünlere, Sivasspor sevdalısı, Sivas sevdalısı olarak gelen bizlere, resmen ve aleni olarak “stadyuma gelmeyin” denilmesinin bir başka izahı olarak görüyorum. Aile bireylerine, hatta günü birlik misafirine dahi passolig isteyen bir projeye kim neden ve nasıl evet diyebilir anlaşılır gibi değil.

Uygulamanın özünde kişilerin kimlik bilgilerine ulaşmak var ise, bunu İl Emniyet Spor Bürosunun kamerası turnikeden geçişte başlayan taciz eder pozisyonda kayıt altında olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu uygulamaya geçiş olması ile içimden de “Emniyet görevini layıkı ile yerine getiremiyor mu?” sorusunu sormak geliyor.

Özünde masum bir disiplin altına alma operasyonu olarak düşünsek dahi, neresinden bakılırsa bakılsın, “taraftarı zoraki soydurma” olarak gördüğümü paylaşmak isterim. Amaç taşkınlık yapan, huzuru bozan, taraftarın kimliğine ulaşmak ise, Emniyetin kamera görüntülerinden adreslere ulaştığını da duyuyoruz.

Düşünülen uygulama, 7 yıldır kombine sahibi olan ve gayesi sadece Sivas ve Sivasspor olan bizleri derinden üzmüştür. Özünde “şiddete, futbol terörüne ve çirkin tezahüratlara karşı yapılan bir uygulama” olmasından dolayı desteklememe rağmen, amacın soygun olduğunu düşünüyor, “soyguna hayır” diyerek, açılması muhtemel “yiğidolardan passolige hayır” kampanyasına katılmak isterim.

Kombine sahibi olarak doğrusu “benden passo…!” diyesim geliyor. Kararsızım, bilmiyorum ne yapalım.

Etiketler
benden, passo