Arkadaşlar aşağıda
www.*******.com haber sitesinde yayınlanan ve sayın İsmail Hakkı Konar Bey'e ait olan bir yazı var. Gerçekten mükemmel bir yazı. İsmail Hakkı Bey'in kalemine sağlık. Sizlerin de okumasını istedim. Buyrun okuyun:
SİVASSPORA YAKIŞMAYAN SÖZLER
Sivasspor güzel gidiyor. Ama açık söyleyeyim geçen gün Sivasspor basın sözcüsü Fikret Ünsal’ın yaptığı açıklamayı doğru bulmuyorum. Böyle bir açıklama yapılmış olmasından dolayı da Sivas adına üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum.
En başta şu ki,Basın sözcüsünün böyle açıklamalar yapmaya hakkı yoktur.Böyle bir açıklama Sivaspor’un maçlarda şike yapacağının göstergesi olarak değerlendirilir ki,SivasSpor üzerine bu sözle bir gölge düşmüştür.Sen kimin hakkını kime devrediyorsun?Yenik duruma düş sonra alırım havası..Böyle şey olmaz.Bu kibirlik ve havalara girme görüntüsü de Sivasspor’a fayda değil zarar verir.
Bu açıklama ile ilgili olarak yapılacak olan şudur. Birincisi Sayın Fikret Ünsal görevinden istifa etmelidir. İkincisi Sivasspor yönetimi Sayın Ünsal’ın açılmasının şahsi olduğunu ve kulübü bağlamadığını açıklamalıdır.
Bu açıklama Trabzon’u da kırmıştır. Nitekim yetkililer böyle bir şeyi kabul edemeyeceklerini açıklamışlardır. Futbol kurallar oyunudur. Kurallara herkes uymalıdır. Eğer Sivasspor Trabzon’dan alınan puanları kendine çok görüyorsa neden itiraz yapıldı. O zaman en azından oyunun tekrarı yapılırdı. O işte öyle kapanır giderdi.
Hiç kimse görevi ne olursa olsun Sivasspor’un keyfi yönetildiği görüntüsü veremez. Kimse Sivas adına ulufe dağıtamaz. Kimse Sivasspor'u şike yapan takım görüntüsü veremez.
Şimdi sormak istiyorum. Sivasspor acaba Fenerbahçe’ye de mi şike yolu ile yenildi? Ya da Alanya’ya kasıtlımı yenildi. Çünkü artık bu tür sorular insanın aklına ister istemez gelecektir.
Bu tür sözler Başkan Odyakmaz’ın gayretlerine de; Uygun’un çabasına da, futbolcularımızın alın terine de açıkça sürülmüş bir kara lekedir.
Evet, Sivasspor güzel sonuçlar alıyor. Bunuda hak ediyor. Ama söylenmiş bu sözler Sivassporun bundan sonra karşılaşacağı birçok kötü şeyi tetikleyecek niteliktedir.
Sivasspor Trabzon maçının iptalini kendisi hazırlamadı. Sivaslı birisi değil. Futbol bitene kadar kurallara herkes uyacaktır. Oyuncusu da teknik heyeti de yöneticisi de hatta seyircisi de. Kuralı kim bozarsa bozsun. Kural uygulanır. o nedenle bize verilmiş puan Sivas’ın hakkıdır. Şüphesi olan varsa konuşur, düşüncesini açıklar. Ama Sivas’tan puan vererek dengeleyeceğim diyemez. Böyle bir hakta yoktur. İnanıyorum bu sözden dolayı futbol federasyonu da disiplin kurallarını da işletmelidir. Sorumsuzca yapılmış bu açıklamanın bir yaptırımı olmalıdır.
Haddini ve yerini bilmeden, kamuoyunca benimsenmeyecek türdeki bu açıklamalar Sivas’a fayda değil zarar vermektedir.
kaynak:
http://www.*******.com/makaleoku.asp?id=345