MAÇIN ARDINDAN..
Ligde dördüncülü k iddiaları bulunduğunu, bu nedenle Manisa'ya kazanmak için geldiklerini belirten Uygun , ''Sıcak havaya rağmen iyi mücadele oldu. Maçı kazanmak istiyorduk ancak son dakikalarda duran toptan yediğimiz bir gol planlarımızı altüst etti.dedi
Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, 1-0 kazandıkları Sivasspor maçında son ana dek galibiyeti kovalayan oyuncularını kutladığını söyledi.
Giray Bulak, Sivasspor'un, iyi kontraatak yapabilen ve homojen yapıda bir ekip olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
''Bu tür ekipleri iç sahada yenmek daha da zordur. Son ana kadar galibiyeti kovalayan oyuncularımı kutluyorum. 15-16 maça yansıyan stresi bir anda yenmek kolay değil. Bu gençlerin omuzlarında bu kadar stres fazla. Tahmin ediyorum bu galibiyetten sonra daha iyi bir ekip olarak yola devam edeceğiz. Bize olağanüstü sabır gösteren taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Şehir de stres içindeydi. Kalan maçlarımızda daha homojen bir yapıda mücadelemizi sürdüreceğiz.''
Vestel Manisasporlu Ümit Bozkurt, bu maçta yalnızca 3 puan değil, gelecek haftalarda gerekli olan morali de kazandıklarını söyledi. Okan Koç da stresi üzerlerinden attıklarında neler yapabileceklerini kanıtladıklarını bildirdi.
UYGUN'UN DEĞERLENDİRMESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da ligde dördüncülü k iddiaları bulunduğunu, bu nedenle kazanmak için Manisa'ya geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:
''Sıcak havaya rağmen iyi mücadele oldu. Maçı kazanmak istiyorduk ancak son dakikalarda duran toptan yediğimiz bir gol planlarımızı altüst etti. Hakemler hakkında konuşmak istemiyorum. Ama bu hakemden bahsetmesem olmaz. Gerçekten karşılaşmayı çok iyi yöneten, sahada doğru kararlar veren, iyi bir hakem vardı. Giray Bulak, takdir ettiğim bir teknik adam ve Vestel Manisaspor'a özgüven kazandırdığını gördüm.''
BAŞKAN ÇUBUKÇU
Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu ise ilk yarıda Sivasspor yenilgisiyle başlayan çöküşün, yine Sivasspor galibiyetiyle son bulmasını umduklarını belirterek, ''Zelenka'nın müthiş golüyle arzuladığımız galibiyete ulaştık. Bu galibiyet, bize kalan maçlarımızda daha iyi sonuçlar alabilmek için moral verdi. Taraftarlarımız da çok iyiydi. Hem takımı destekledi, hem centilmence davrandı'' dedi.
Çubukçu, tatil edilen Sakaryaspor maçına ilişkin olarak 3-0 hükmen yenik ilan edildiklerini, ancak sürecin tamamlanmadığını kaydederek, şunları söyledi:
''Tahkim Kurulu'na gideceğiz. Elimizde çok ciddi doneler var. Maçın kaldığı yerden yeniden oynanacağına inanıyoruz. Federasyonun kararına saygılıyız. Ancak hukuksal boyutta haklarımızı arayacağız. Bu çirkin olaya sebep olanlar hem disiplin kurulu tarafından hem kulüp yönetimi tarafından cezalandırıldı. Şimdi fair-play ceza alacak mı almayacak mı? Tahkim Kurulu hükmen yenilgiyi onaylarsa fair-playı cezalandırmış olacak. Biz maçın kaldığı yerden tekrar oynanacağına inanıyoruz.''
CENTİLMENLİK GÖSTERİSİ
Bu arada maçın ardından iki takım taraftarları birbirlerini alkışlayarak centilmenlik örneği sergiledi. Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, gösterilen konukseverlik dolayısıyla Manisalılar'a teşekkür etti. Teknik direktör Bülent Uygun da Manisa'da centilmence karşılandıklarını vurguladı.
Vestel Manisaspor, bu galibiyetle ligde 10 hafta sonra 3 puan elde etmiş oldu. Manisa ekibi, son olarak 16. haftada Gaziantepspor'u 4-1 yenmişti.
|