Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

BALİLİ OUT ATAKAN IN...
Alt 12.04.2007, 19:52   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi

SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart BALİLİ OUT ATAKAN IN...

Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiğini belirten Balili, “Sezon sonunda Türkiye’deki 5 yılımı dolduruyorum. Türk vatandaşlığına Mart ayı itibarıyla başvurumu yaptım.Türk vatandaşı olmak beni ayrıca mutlu edecektir.” dedi.

Hakkında çok konuşuldu, Oynadığı futbolu ile alkışlandı, İsrailli olduğu için özellikle gol attığı takımların sporcuları ve taraftarları tarafından hakaretlere maruz kaldı. Sevindi arkadaşları ile sevincini paylaştı, hakaretler ve küfürler sonucunda üzüldü ama kimseye bu üzüntüsünü belli etmedi. Balili bu hakaretleri yapanlara gereken dersi vermeye hazırlanıyor. Tek bir hedefi vardı, formasını giydiği takımın başarısına ortak olmak. Tek bir amacı vardı o da çok sevdiği Türkiye ve özellikle çok sevdiği Sivasspor yöneticileri ve taraftarları uğruna Türklüğü seçmek. O da kararını verdi.
Ve Pini Felix Balili Türk olma yolunda müracatını yaptı ve Bakanlar Kurulu kararını bekliyor.Futbol liglerinde fırtına gibi esen İsrailli Pini Felix Balili artık Atakan Uygun olarak liglerde anılacak.
Müslüman ülkelerde İsrail’in sevilmediğini dile getiren ve Türkiye’de tek İsrail’li sporcu olarak Sivasspor’ta top koşturan Pini Felix Balili, tüm aleyhte yapılan tezahüratlara kulağını kapatırcasına Türkiye’yi çok sevdiğini dile getirerek, son noktayı koydu “ Türk vatandaşı olarak Atakan ismi ile anılmak istiyorum “

TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUM
Oynadığı futbolu ile Türkiye’de “En hızlı forvet oyuncusu” olarak tanınan Pini Felix Balili, 2002 yılında geldiği Türkiye’de 1 yıl İstanbulspor, 1 yıl Kayserispor ve son 2 yılda da Sivasspor forması giyiyor. Türkiye’yi, Sivas’ı ve Sivasspor’u çok sevdiğini söyleyen Balili, “Ben Türkiye’de başarılı bir futbolcu olduğuma inanıyorum. Herkes benim hızlılığımdan bahsediyor. Takım arkadaşlarım ne kadar hızlı, çalışkan ve başarılı olursa bende bir forvet oyuncusunun yapması gerekenleri yapmaya çalışıyorum” dedi.

MÜRACAT ETTİ
Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiğini belirten Balili, “Sezon sonunda Türkiye’deki 5 yılımı dolduruyorum. Türk vatandaşlığına Mart ayı itibarıyla başvurumu yaptım.Türk vatandaşı olmak beni ayrıca mutlu edecektir.” dedi. Balili, Türk olması halinde ismini de değiştireceğini belirterek, “Türk olduktan sonra artık herkes beni “Atakan” olarak çağıracak” dedi.

ATAKAN UYGUN
Türk vatandaşı olmak için Mart ayında müracaat etttiğini dile getiren Sivasspor’un İsrail’li oyuncusu Pini Felix Balili “Türk vatandaşı olmak için her türlü evraklarımı hazırladım ve yetkililere teslim ettim. Müracaatım yapıldı.En yakın zamanda sevindirici haberi bekliyorum. Beni Türkiye’de artık Balili olarak değil Atakan olarak çağıracaklar ve alkışlayacaklar” dedi.
Atakan ismini çok sevdiğini Uygun soyadını ise Teknik Direktör Bülent Uygun’dan aldığını da sözlerine ekleyen Balili “Bülent Hocam benim en iyi arkadaşım, dert ortağım, bana hoca olarak değil, yeri geliyor arkadaş, yeri geliyor kardeş,yeri geliyor ağbey olarak bana nasihatlarda bulunuyor. Türk vatandaşı olmak için başkanımız ve bazı yöneticilerimizle birlikte bana gerekli desteği de o verdi. O nedenle onun soyadını da kullanmak istiyorum” dedi.

TÜRK BAYRAĞIYLA POZ VERDİ
27 yaşındaki Sivasspor’un İsrail’li futbolcusu Pini Felix Balili “Türkiye’de ilklere ben imza atacağım. İsrail’li bir sporcu olarak Türk olan tek sporcu olma ünvanını kazanacağım. Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyorum. Türk Bayrağını daha çok seviyorum. Maçlarda Türk Bayrağı önünde İstiklal Marşı okumak beni duygulandırıyor.Türk Bayrağı önünde bir Türk olarak “Atakan Uygun” olarak Türk Futboluna hizmet vermeye kararlıyım” dedi.

FORMASINI DA YAPTIRDI
Sivasspor’un İsrailli futbolcusu Pini Felix Balili, sezon sonunda Türk olmak için müracaat gününü heyecanla beklerken, Türklüğünün kabul edilmesinin ardından giyeceği 17 numaralı Atakan formasını da şimdiden yaptırdı. Sır gibi sakladığı formasını Yeniülke Genel Yayın Koordinatörü ve Yazı İşleri Müdürü Kemal Çağlayan’a gösteren ve objektifin karşısına geçerek Türk Bayrağı ve Balili 17-Atakan 17 formasıyla poz veren Balili “Herkes beni yani Atakan Uygun’u konuşacak. Formamda hazır. Türk olacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah Türk olarak Atakan 17 numaralı formayı ilk kez Sivas’ta giymekte bana nasip olur” dedi.

HAKARETLERE MARUZ KALDIM
Türkcell Süper Liginde özellikle Sivasspor’un deplasman maçlarında İsrailli olduğu için küfür yiyen Balili, en çok haraket ve küfürü Kayseri seyircisinden yediğini Sivasspor’un Kayserispor ile yaptığı maçta Kayserispor taraftarlarının kendisine 90 dakika haraket ve küfrettiğini, ama bu hakaretleri duymamazlıktan geldiğini dile getiren Pini Felix Balili “ Kayserispor’da bir yıl top oynadım, oynadığım zamanlarda beni alkışlayanlar ve trübünlere çağıranlar şimdi bana küfrediyor. Hakaret ve küfürleri duymak beni üzüyor. Ben sporcuyum ve anlaşmış olduğum takım için mücadele ediyorum. Bu takım Türtkiye’nin bir takımı. Bana edilen bu küfür takımada edilmiş oluyor. Başkalarının hıncını benden çıkarmak istiyorlar. Ben sporcuyum, siyasetle, politikayla hiçbir zaman işim olmadı, olmazda.

İSRAİL’İ SEVMİYORLAR
Müslüman ülkelerde İsrail’in sevilmediğini bildiğini söyleyen Balili, “Türkiye’ye gelirken hiç bir endişem olmadığı gibi, gittiğim takımlarda da kesinlikle kötü davranışlarla karşılaşmadım. Hatta son yaşanan İsrail savaşında yöneticilerim ve arkadaşlarım, bu konuda her hangi bir sıkıntım olup olmadığını sorarak bana yardımcı olmaya çalıştılar.” Dedi

O ZAMAN NE DİYECEKLER
Maçlarda özellikle rakip taraftarlar ve oyuncular tarafından İsrail’li olduğu için çeşitli eleştirilere ve küfürlere de maruz kaldığını dile getiren Balili “ Bakanlar Kurulu Karanının ardından Türk olarak “ Atakan “ ismi ile sahalarda yerimizi alacağım. O zaman bakalım nasıl bir tepki gösterecekler. Onların tepkisi benim için önemli değil, asıl önemli olan bu tür eleştirileri ve küfürleri bana sıralayanlara insanlık dersi vermem önemli. Beklide ben onlardan daha çok Türkiye’yi seviyorum. Öyle olmasa bir İsrailli olarak Türk vatandaşlığını seçmezdim “ dedi.

HERKES BENİ SEVİYOR
Türk futbolunu kaliteli bulduğunu ve Avrupa ligleri ile eşdeğer olduğunu düşündüğünü söyleyen Balili, Türkiye’de kalmayı sürdüreceğini vurguladı. Sadece futbolu düşündüğünü söyleyen Balili, “İstanbulspor ve Kayserispor’un ardından Sivasspor’a geldim.
Gittiğim bütün takımlarda çok iyi arkadaşlarım oldu. Sivas’ta da herkes beni seviyor. Ben de onları seviyorum. Sivas’ta hayatım futbol.
Burda futboldan başka uğraşacak bir şey olmadığı için sürekli ev ile kulüp arasında mekik dokuyorum. Bu da futboluma olumlu yansıyor.” şeklinde konuştu.

BÜLENT HOCAYA ÖVGÜ
Karol Pecze ile yolların ayrılması ve Kırmızı-Beyazlı ekibin Teknik Direktörlüğü’ne Bülent Uygun’un getirilmesini de değerlendiren Balili, “ Benim Türk olmamda en önemli etkenlerden birisi de Bülent Uygun’u çok sevmem. Bülent Hoca benim en iyi arkadaşım. Türkiye’yi sevmemde en önemli faktör. Aynı zamanda isim babam. İsmimi o söyledi,soyadını ise bana verdi .
Bülent Hoca takımımızı iyi tanıyan birisi ve Sivasspor’da başarılı işler yaptı. Bundan sonrada başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah sezonun sonunda Bülent hocamızla UEFA oynarız. Sivasspor çok iyi ,çok,çok iyi olma yolunda da mücadelesini sürdürmekte. Ligin zirvesinde yiğidoların ismi geçeçektir “ dedi..

SİVAS BENİM HAYATIM
Sivasspor’dayım ve burada olmak beni mutlu ediyor. Sivasspor yönetimi, taraftarlar beni çok seviyor. Bende onların sevgisine layık olmaya çalışıyorum. Sivas benim futbol hayatımda önemli bir yer oldu. Sivas’tan,Sivasspor’dan ayrılması hiç düşünmüyorum. Sivas’ta ben hayat buldum “ dedi.
Türkiye’de bir çok şeyi sevdiğini ve bunların başında yemeklerin geldiğini belirten İsrailli Balili, “Özellikle köfte ve sütlaçı çok seviyorum. Ayrıca sürekli Türk kahvesi içiyorum. Gerçekten hepsi çok lezzetli.” dedi.

Yeniülke

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: BALİLİ OUT ATAKAN IN...
Alt 12.04.2007, 19:58   #2
mesut_koçak_58
Tecrübeli Yiğido

mesut_koçak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

90 Mesajına 183 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 736 mesut_koçak_58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: BALİLİ OUT ATAKAN IN...

hayırlı olsun artık balılı çok ıyı bır futbolcu turkıyedede kendını kanıtlamıstır...turk vatandası olması çok ıyı insallah turk olmasıyla turkıye de forfa gıymesını istıyoruz....
mesut_koçak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.04.2007, 20:45   #3
sivas_kangallı
Usta Yiğido

sivas_kangallı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

509 Mesajına 806 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 965 sivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Sivasspor’dayım ve burada olmak beni mutlu ediyor. Sivasspor yönetimi, taraftarlar beni çok seviyor. Bende onların sevgisine layık olmaya çalışıyorum. Sivas benim futbol hayatımda önemli bir yer oldu. Sivas’tan,Sivasspor’dan ayrılması hiç düşünmüyorum. Sivas’ta ben hayat buldum “ dedi.
Türkiye’de bir çok şeyi sevdiğini ve bunların başında yemeklerin geldiğini belirten İsrailli Balili, “Özellikle köfte ve sütlaçı çok seviyorum. Ayrıca sürekli Türk kahvesi içiyorum. Gerçekten hepsi çok lezzetli.” dedi.

hayırlı uğurlu olsun ...
Alt 12.04.2007, 21:03   #4
CÜSSKB-Aynur
Usta Yiğido

CÜSSKB-Aynur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

64 Mesajına 176 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1026 CÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz sein
Standart -->: BALİLİ OUT ATAKAN IN...

Hayırlı olsun.
Ne kadar vefalı bir insanmışsın, Bravo sana, Seninle gurur duyuyoruz.
Atakan UYGUN,
Alt 12.04.2007, 21:04   #5
RECEP_YÜKSEL
Usta Yiğido

RECEP_YÜKSEL - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

485 Mesajına 1.354 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 916 RECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekannt

SİVAS BENİM HAYATIM

SENEYE BİR YABANCI YOLU DAHA AÇILDI DESENE BU YOLLA TÜRK OYUNCULAR İYİCE YOK OLACAK BALİLİ HAK EDİP OLDU 5 SENE DOLDURDUĞU İÇİN HAKETMEDEN OLANLAR UTANSIN?
Alt 12.04.2007, 21:33   #6
yigidoo
Tecrübeli Yiğido

yigidoo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

116 Mesajına 170 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 yigidoo isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Esselamun Aleykum Atakan uygun efendi yeni ismin hayirli ugurlu olsun insallah yeni isminle daha basarili olursun bizlerde ellerimiz agriyana kadar seni alkislariz.
yigidoo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: BALİLİ OUT ATAKAN IN...
Alt 12.04.2007, 21:48   #7
gardasin.58
Yiğido

gardasin.58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

39 Mesajına 60 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 727 gardasin.58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

marhaba atakan gardas aramiza hos geldin.
gardasin.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.04.2007, 21:50   #8
Besyo_cu
Usta Yiğido

Besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2.819 Mesajına 8.169 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1284 Besyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende Zukunft

Sana hakaret eden ler armut ilesapını ayırt edemıyecek kadar zavallı olanlardır. Sen ne siyasi bi lider nede bi israil komutanı nede mossad ajanısın sen sadece TÜRKİYENİN VE SİVASIN en iyi oyuncususun...
Besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.04.2007, 07:41   #9
OĞUZ
Yiğido

OĞUZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 2 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 OĞUZ ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

HAYIRLI UĞURLU OLUR İNŞALLAH ATAKAN ABİİİİ SENEYE BU FORMAYLA ÇIKARSIN İNŞALLAH. YENİ FORMANI ALIRIZ OZAMAN!
OĞUZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: BALİLİ OUT ATAKAN IN...
Alt 13.04.2007, 08:18   #10
Abdullah DuMaN
Usta Yiğido

Abdullah DuMaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.168 Mesajına 9.556 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1519 Abdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz sein

hayırlı olsun çok sevindim herkese hayırlı olsun

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....
Abdullah DuMaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla