Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Ben Sivaslıyım diyenin şöyle bir oturup Sivasspor için ne yaptım sorusunu kendisine sorması lazım.Gerçekten Sivasspor için neler yapıyoruz?
Zaman zaman maçlarına gitmek, Sivassporu basından takip etmek, Sivasspor için övgü dolu sözler sarfetmek yeterli olur mu? Elbette değil! Hani derlerya Bu iş yalnızca maneviyatla, duayla ve sevgiyle olsaydı, Suudi Arabistan Dünya şampiyonu olurdu! Gerçekten de öyle. Tabiki maneviyat olmalı, eğer bu olmazsa bir kulüp para içerisinde yüzsede başarı gelmez. Futbolda maneviyatla-maddiyat futbolda etle-tırnak gibi, birisi olmazsa, diğerinin varlığınında fazla önemi kalmıyor. İkisinin bir arada olması şart! Beni yakından tanıyanlar bilir. Kesinlikle üç büyüklere sempatim olmaz! Sadece onların taraftarlarına hayranlığım vardır, hele de Beşiktaş taraftarına..
Bakın geçen sezon 17 bine yakın kombine satışa sunan Beşiktaş kulübü, bunların hepsini sattı. Bu sezonda piyasaya sürdüğü yaklaşık 13 bin kombineyi de daha ligilerin başlamasına iki hafta kala bitirdi. Önceki gün Beşiktaş kulübünden yapılan açıklama verilen destekten dolayı taraftara teşekkür edildi. Beşiktaş kulübü bu sezon kombine biletlerinden 10 milyon YTL, yani 10 trilyon lira gelir elde etmiş. Maçlarda satılacak biletlerle birlikte siyah-beyazlı kulüp 20 milyon YTLlik gelir bekliyormuş. Bu şu demek, Sivassporun rakibi olan Beşiktaş kulübü sadece seyirci hasılatından neredeyse Sivassporun bütcesinin iki katı kadar gelir elde edecek. Hadi bu takımlarla mücadele et, nasıl edeceksen?
Geçen sezon kümede kalmayı son haftalarda başaran Bursaspor kulübüde, yine geçen sezon 15 binin üzerinde kombine bilet satarak herkesi şaşırtmıştı! Peki bu durum Sivassporda nasıl? Şunu öncelikle belirtmekte fayda var, Türkiye nin en ucuz kombine biletini Sivasspor kulübü satıyor. Geçen sezon 500 civarında kombine bilet satan Sivasspor, bu sezon biraz daha çok (!) satarak şu andaki satış rakamının 800e yaklaştığı belirtiyor.
Toplam 2 bin 200 kombine biletini satışa sunan Sivassporun bu kombinlerin tamamanı satması imkansız gibi görünüyor. Çünkü kombine alacak olanlar zaten aldı, bundan sonra kombine alsam mı, almasam mı? diye tereddüt yaşayanlar alacaktır, bunların sayısı da fazla olmaz.
Kendi takımızı bırakıp, başka takımlara ve futbolcularına hayranlık duyma olayı bizde fazla olduğu için, Sivaslılara bir konuyu özellikle hatırlatmak istiyorum. Bırakın Sivassporu, Dünya starları Roberto Carlos ve Lincoln gibi futbolcuları izleyeceksiniz, hiç olmazsa onlar için kombine bileti alın!