Başkan Mecnun Otyakmaz, Futbol Federasyonu'nun Trabzonspor-Sivasspor maçına ilişkin kararıyla ilgili, "Nihayetinde tehdit eden taraf, her ne kadar çıkan sonucu yeterli bulmamalarına rağmen, bence o taraf kazanmıştır" dedi.
Otyakmaz, Tokatspor'un sezon açılışı için geldiği Tokat'ta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Biz hiçbir zaman mağlup götürdüğümüz karşılamada, maçın bitimine az bir süre kalmasına rağmen maçın bitiş düdüğü çalmadan bitmediğini biliyoruz" diye konuştu.
Bunun örneğini kendi sahalarında oynadıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında gördüklerini ifade eden Otyakmaz, şunları kaydetti: "Trabzonspor maçında sahada olmaması gereken bir şahsın yapmış olduğu fiili bir müdahale sonucunda maç yarım kaldı. Bizim bu kargaşadan yararlanıp hak etmediğimiz 3 puanı almak gibi baştan beri hiçbir zaman amacımız olmadı. Hala da bu durum aynıdır ve böyle bir arzumuz yok. Ama kuralların işletilmesi açısından bizim için çok önemli. Henüz sezonun başı, önümüzde oynayacağımız karşılaşmalarda ve bütün Turkcell Süper Lig karşılaşmalarında emsal teşkil edebilecek karşılaşmaydı olaylar itibariyle. Federasyondan da beklentimiz maçın lehimize tescil edilmesi yönündeydi. Yine söylüyorum hak etmediğimiz puanı almak gibi amacımız şimdiye kadar olmadı."
"TAHKİM'E BAŞVURMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"
Fırsatın iyi değerlendirilemediği kanaatinde olduğunu ifade eden Otyakmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağduyulu olarak yaptığım açıklamalarda, hem bu yüzden hak etmediğimiz puanı almak için gözükmemek için, hem de Türk futbolunu kaosa sürüklememek için sağduyulu olmaya gayret gösteriyorum. Bu biraz lüks kaçtı herhalde. Gerekli mesajlar alınamadı yetkili merciler tarafından. Nihayetinde tehdit eden taraf, her ne kadar çıkan sonucu yeterli bulmamalarına rağmen, bence o taraf kazanmıştır."
Bu durumun Tahkim Kurulu aşamasının da bulunduğunu vurgulayan Otyakmaz, "Ben kendi adıma, aslında Sivasspor'un başkanı olarak Tahkim'e başvurmayı düşünmüyorum. Ama bugün yapacağımız yönetim kurulu toplantısında bunları detaylıca konuşacağız" dedi.
"İSTİFA EDİP ETMEMEYİ KENDİ ARAMIZDA KONUŞACAĞIZ"
Toplantıda Tahkim'e başvurmaları yönünde temayül oluşursa bunu gerçekleştireceklerini ifade eden Otyakmaz, "Özeleştiri yapacağız. Sivasspor'un hakkını yeteri kadar savunamadık mı acaba? Eğer bunda gerçekten bir eksiğimiz söz konusu olursa istifa edip etmemeyi kendi aramızda konuşacağız. Ama bir fırsat kaçmıştır diye düşünüyorum" diye konuştu.
Sivasspor'u her cephede temsil etme görevinin yönetimlerine verildiğini anlatan Otyakmaz, şöyle devam etti: "Milyonlarca insanın gözü önünde gelişen birtakım olayların sonucunda Sivasspor'un hakkını koruyamayacak noktada hissedersek kendimizi, bunu ciddi ciddi düşünmek gerekir. O zaman biz görevimizi layıkıyla yerine getiremiyoruz demektir. Tabii ki biz Türk futbolu kaosa sürüklenmesin düşüncesiyle, sağduyulu açıklamalarla ortamı germeyeceğiz. Bu noktada yaptığımız yanlış anlaşılmış olabilir. Bunun karşılığında da böyle bir karar çıkmıştır. O zaman insanın aklına şu gelebilir; Sivasspor Başkanı ve yönetim kurulu haklarını savunamıyor. Böyle bir temayül oluşursa taraftarlarımızda, bizim de istifa etmemiz en olumlu harekettir."
MEHMET YILDIZ'IN TRANSFERİ
Mehmet Yıldız'ın transferiyle ilgili haberlere de değinen Otyakmaz, transferi son zamanlarda gündemde olan Mehmet Yıldız'ın aslında geçen yıldan beri takımların dikkatini çeken bir futbolcu olduğunu söyledi.
Yıldız'ın bu sezon oynadığı üç karşılaşmada gerçekten çok göze battığını ifade eden Otyakmaz,sözlerini şöyle tamamladı: "Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek, Mehmet Yıldız'a talip oldular. Ancak bizim istediğimiz rakamla, onların verdiği rakamlar arasında uçurum olduğu için transfer gerçekleşmedi. Tabii bu transferle ilgili olarak henüz bana ne Fenerbahçe'den ne de Başiktaş'tan resmi teklif gelmedi. Tabii bu transfer, Mehmet Yıldız isterse ve Sivasspor'un menfaatleri doğrultusunda gerçekleşir."