![](http://www.yeniulke.net/newsletter/haber/2685-078138131bg.jpg)
Sivas Kent Konseyi Başkanı Naci Süha, "Unutulmamalıdır ki adalet bir gün herkese gerekli olabilir. Haluk Ulusoy'a da Nuri Albayrak'a da Trabzonspor'a da. Bu asla unutulmamalıdır" dedi.
Süha, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Trabzonspor-Sivasspor maçı hakkında aldığı kararla ilgili Sivas Kent Konseyi adına Belediye Meclis Salonu'nda yaptığı açıklamada, karşılaşma ve sonrasında yaşanan gelişmeleri esefle ve ibretle izlediklerini söyledi.
Son 3 yıldır Turkcell Süper Lig'de kenti başarıyla temsil eden Sivasspor'un bu maçta ezberinin bozulduğunu ifade eden Süha, "Zira biz sporu sadece sahada yapılan mücadele ile gerçekleştirilen ve dostluk, kardeşlik, kaynaşma anlamına gelen bir sosyal olay olarak biliyorduk. Ama Trabzon maçında ve sonrasında gördük ki hiç de böyle değilmiş" diye konuştu.
Futbol Federasyonu'nun işi tam bir sinir harbine çevirdiğini, bir karşılaşma ile ilgili olarak üç ayrı karar aldığını savunan Süha, bu arada kanal kanal gezen Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak'ın federasyonu aleni tehdit ettiğini, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz başta olmak üzere tüm Sivasspor Yönetim Kurulu'nun ise kanunlara, kurallara uygun olarak hareket ettiğini anlattı.
Süha, "Biz Futbol Federasyonu'nun almış olduğu kararları doğru bulmamakla birlikte, Sivasspor yönetiminin bu vakur, kurallara saygılı, spor ahlakına yakışır duruşunu destekliyor ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman arkalarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.
"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ"
Sivas Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Naci Muslu ise Trabzonspor ile Sivasspor kulüplerinin kardeş iki spor kulübü olduğunu belirterek, "Bizler Trabzon'da yaşayan değerli yurttaşlarımıza saygı duyuyoruz. Ancak bir şey anımsatıyoruz. Türkiye Cumhuriyet Devleti bir hukuk devletidir. Yazılı kurallara uyma yükümlülüğü vardır" dedi.
Muslu, şöyle devam etti: "Bu bağlamda Trabzonspor Kulübü yönetim kurulu başkanının, kulüp başkanının ve yönetim kurulu üyelerinin biz, Türk Ceza Kanunu kapsamında tehdit suçunu işlediklerini düşünüyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararına etkili olabilmek için onları tehdit etmişlerdir. Yetkili ve görevli sayın cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuyoruz. Yine her kamu görevlisinin yasalara ve yazılı kurallara uygun hareket etme yükümlülükleri vardır. Futbol Federasyonu yönetim kurulu yazılı kurallara aykırı davranmıştır. İyi niyetle bu kararın verildiğini düşünmüyoruz. O nedenle Türk Ceza Kanunu kapsamında görevini kötüye kullanan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu hakkında da Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunuyoruz. Biz yasalara saygılı olduğumuz için suç duyurusunda bulunuyoruz."
Yasalara aykırı, hukuka aykırı bir eylemin meydana gelmesinden sonra görevli olan tüm cumhuriyet savcılarının soruşturmaya başlamak zorunda olduklarını ifade eden Muslu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz diyoruz ki, Trabzonspor yönetim kurulu ve başkanı ile futbol federasyonu yönetim kurulu hukuka aykırı davranmıştır. Hukuka aykırı davrandıklarını görevli ve yetkili cumhuriyet savcılarına sizin kanalınızla sözlü olarak aktarıyoruz. O saygın makamların yükümlülüklerini yerine getireceklerini, soruşturmayı başlatacaklarını düşünüyoruz."