Lider Sivasspor'un başarılı savunma oyuncusu Hayrettin Yerlikaya, hafta sonu yapacakları Fenerbahçe maçını değerlendirirken, ''İnşallah bu maçı kazanırız ve şampiyonluk yolunda iyi bir adım atarız'' dedi. Sivasspor'un milli futbolcu Hayrettin Yerlikaya, kulüp tesislerinde yaptığı açıklamada, Fenerbahçe maçının Sivasspor açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Maçtan 3 puanla ayrılmak istediklerini ifade eden Yerlikaya, ''Tabii ki ikinci yarının ilk 2 haftasında kazandığımız 2 maçın önemi, bu maçta ortaya çıkacak. Sonuçta büyük bir takımla oynuyoruz, iyi bir takımla oynuyoruz. Hava şartlarını mümkün olduğu kadar lehimize çevirip maçı kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.
Fenerbahçe maçı öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Yerlikaya, şunları kaydetti: ''Hava şartlarını en iyi şekilde kullanıp, en iyi şekilde mücadele edip, lider olduğumuz konumda, bu avantajımızı Fenerbehçe'ye karşı korumak istiyoruz. 2 puan farkımız var. Galip gelirsek eğer puan farkını 5'e çıkaracağız ve 3'te 3 yapıp ikinci yarıda müthiş bir grafik sergilemiş olacağız. Fenerbahçe maçının ardından 2 hafta üst üste deplasmana gideceğiz. İç sahadaki galibiyet serimizi 10 maçtan 11'e çıkarıp, sahamızdaki yenilmezliğimizi devam ettirmek istiyoruz. İnşallah bunu da başarırız diye düşünüyorum.''
Sivasspor'un şampiyonluktaki iddiası ile ilgili soruya ise Yerlikaya, gelen desteklerle maddi sıkıntıların yavaş yavaş atlatıldığını belirterek, ''Bizim başarımız devam ettiği sürece bunu dile getirmeye başladık artık'' karşılığını verdi.
Fenerbahçe maçının şampiyonluk yolunda önemli bir karşılaşma olduğunu ifade eden Yerlikaya, ''Öncelikle hedefimiz Fenerbahçe maçı. Fenerbahçe maçını kazandıktan sonra tabii ki olaylar biraz daha belirginleşecek. İnşallah bu maçı kazanırız ve şampiyonluk yolunda iyi bir adım atarız diye düşünüyorum. Ama biz kendi aramızda konuşuyoruz. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz'' diye konuştu.
-''TAKIMDA MÜTHİŞ BİR ARKADAŞLIK VAR''-
İyi bir hava yakaladıklarını, takımda iyi bir arkadaşlık ortamı olduğunu belirten Yerlikaya, açıklamasını şöyle tamamladı: ''Çok iyi bir ortamımız var. Müthiş bir arkadaşlık var. Hiç kimse birbirini kırmıyor, üzmüyor. Yani her yönde birbirine yardımcı olan bir takım var. Gerçekten hocamız olsun, futbolcu arkadaşlarımız olsun, masör ve malzemeci arkadaşlarımız olsun, bir bütün içerisindeyiz. Nereye gidersek gidelim, hep beraberiz. Bu da takım ruhunu gösteriyor. İnşallah bu ortamımız bozulmaz. İnşallah bu devam eder ve Sivasspor'u başarıyla temsil ederiz diye düşünüyorum.''
AA