Futbol da suskun kalan Anadolu’dan hareket başladı.
Kimilerine göre yanlış kimilerine göre en doğur hareketi Futbol’un yeni patronu Hasan Doğan yaptı.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’te Cumhuriyetin ilan edilme kararını Sivas’ta almıştı. Doğan’ın bu davranışı bana benzer bir durumu hatırlattı. Anadolu ihmale gelmez. Önem ve hak ettiği değer verilirse karşılığı Anadolu insanından mutlaka alınır diye düşünüyorum.
2007-2008 futbol sezonunda adını ilklerin takımı olarak lanse eden Sivasspor bir ilkede bu hafta imza attı.Sahasında sezonun ilk beraberliğini yoğun kar yağışı altında oynanan maçta Rizespor’a karşı aldı. Kan kaybı sürüyor.
Sanki bana Sivasspor’da işler tersine döndü gibi geliyor.İç sahada kaybederken , deplasmanda kazanmaya başladık.bu durum hayra alamet olur inşallah diyorum.
Mehmet Yıldız bir çok maçta olduğu gibi Rizespor karşılaşmasında forvette yine yalnız kaldı.İstediği pasları alamıyor.yardımlaşacağı onun dilinden anlayan biri yanında yok.Attığı gollerde dolayısıyla şahsi gayretleri ve fizik gücü ile oluyor. Mehmet Yıldız gibi bir futbolcuyu besleyemiyoruz.Aç kalıyor.yanlış anlaşılmasın.Elbette ki futbol anlamında diyorum.
Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Sivasspor, Rizespor’daki iki puan kaybını inanıyorum telafi edecektir. Fenerbahçe galibiyetinin Bursaspor’lu futbolcular üzerinde olumlu etkinin yanında motive bozan yanını da düşünmek lazım.Bu tür maçlardan sonra Anadolu takımları bir boşluk yaşayabilir.Bursaspor’un şiddetle puana ihtiyacı olduğu bir karşılaşmada seyir zevkinin en üst seviyede olmasını diliyorum.Sahada ayakta kalan ve karşılaşmanın 90 dakika olduğunu aklından çıkarmayan taraf bu maçı kazanır.
Mustafa Ateş / SPOR58