UEFA'nın resmi web sitesinde çıkan haber. Ben ingilizcemin yettiği kadarıyla tercümesini yapmaya çalıştım.
http://www.uefa.com/footballeurope/n...id=680032.html
Sivasspor Türkiyenin Seçkinlerini zorlamaya devam ediyor
Başkan Mecnun Otyakmaz "para çok önemli değil" dedi. Düşük bütçe ile şampiyonluk yarışında hala mücadele eden Sivasspor Şampiyonlık yolunda pazar günü Beşiktaşla karşılaşacak.
Elekteki Parıltı
İlk yarı bittiğinde Süperligi zivede tamamlayan Sivasspor Bir süprizdi. Ocak ayındaki 4-1lik Fenerbahçe hezimeti ve G.antep,Ç.rize ve V.manisa beraberliği yarışın sonunu getiremez diyen bazılarının kanıtı gibiydi.
Henüz Bitmedi
Bununla birlikte, Bülent Uygun'un ekibi çizgiden döndü, ve bunu 3-0 lık Konya galibiyeti ile Bulgar golcü Cvetkovun 4 golüyle 4-0 kazandığı etkileyici Kasımpaşa galibiyeti izlerken henüz yarışın bitmediğini gösterdiler. Sıralamada 3. sıradalar, şimdi 4. sıradaki Beşiktaş ile evinde karşılaşacaklar ve Galatasaray ile birlikte Lig Lideri Fenerbahçenin 2 puan gerisindeler, Onların Şampiyonluk hırsı henüz bitmedi.
Akıllıca Öğüt
Belirlenmiş yoksullaşan akrabalıklar; Türk futbolunun yerleştirilmiş elitlerine benzer, bu ürkütmeye başlayan bir cesettir.Fakat bu Başkan Mecnun Otyakmaz için bir sır değildir. "Biz çok düşük bütçeye sahibiz fakat Türkiyenin enbüyük kulüpleriyle yarışıyoruz" dedi gururlanarak. "Para önemli değildir eğer elinizdekileri iyi kullanmayı başarabilirseniz ekonomik sıkıntıları o zaman elinizdeki güç yapabilirsiniz"
Ağır İlerleme
Sivasspor için anahtar ağır ve sağlam ilerleyebilmektir. Otyakmaz "Hiçbir başarı durup dururken olmaz" dedi. "Kararlılık önemlidir. Ben 4 yıl için başkan oldum ve bu benim kulüpteki 8ci yılım. Bülent Uygun oyuncu ve genel menajer olarak buradaydı ve şimdi bir buçuk yıldır antrönörlük yapıyor. Bizim star oyuncularımız Mehmet Yıldız ve Hayrettin Yerlikaya onlar yaklaşık 9 yıldır buradalar."
Sakatlık Sorunları
Bazı kritik sakatlıklarda nasıl bir mantıkla devam edilmesi gerektiğini düşündüler. Bunlardan Kaleci Petkowich geri döndü fakat İsrailli golcü Balili,Defans Sedat Bayrak ve Ortasaha Yasir Elmacı sezonu kapattılar. golcü Mehmet, ortasaha Sezer Badur ve defans Diallo belki beşiktaş maçına yetişemezler.
Sıska ve Acımasız
Bunun sonucunda 28 yaşındaki Cvetkov kritik bir rol üstlenebilir, Kasımpaşa ve eski kulübü Sparta Rotterdam da iken 4 gol atmıştı. Eğer beşiktaş maçında da öncü olabilirse hatırlanmaya değer bir sonuç elde edebilir. Bu Kara Kartalların şampiyonluk yarışını sonuçlandırabilir ve yukarıda bulunanların ikisinin bu Sıska ve Acımasızdan korkmasını sağlayar. Sivasspor makinesi sezonun en zevkli kısmına ulaşmaya yakın.