BA KIN SU YAZARA
Süleyman ÖZIŞIK
Sivasspor bu yıl ilk ikiye kalmazsa iyi olur!
02 Mayıs 2008 Cuma
Bundan bir süre önce şampiyon kim olursa olsun, benim gönlümün şampiyonunun Sivasspor olacağını buradan ilan etmiştim.. Bu fikrimde herhangi bir değişiklik yok..
Bu kadroyla, bu imkanlarla devleri dize getirmek ancak “Yiğido” lakaplı bir şehrin futbol temsilcilerinin harcıydı, onlar da bu ünvanın hakkını sonuna kadar verdiler..
Evet, Sivasspor benim gönlümün şampiyonudur ve öyle kalmasını da tercih edenlerdenim ben..
Bu yıl şampiyon olmaları bana göre mucize ötesi bir şey olur.. Ha, “şeytan doldurur” derler ya hani, şampiyon falan olurlarsa o zaman önce Türkiye, sonra da Sivas adına gerçekten üzülürüm..
Nedenini şöyle açıklayayım..
Haftalardır buradan bas bas bağırıyorum, “Şampiyon olan kaybeder” diye..
Bu sözüm önce Sivasspor için de geçerli.. Sivaslı olup da Sivasspor renklerine gönül veren bazı isimler bu sözüme kızacaklar.. İçlerinden, “Bizim çocuklar Şampiyonlar Ligi"nde fırtına gibi eser” diyenler de çıkacaktır kuşkusuz.. Kendisi bile inanmadığı halde bu iddiasını bize yutturmak için debelenenlerin sayısı da hayli fazla olur. Ama önümüzde bir gerçek var..
Sivasspor"un kadrosu, hakemlerin kararlarıyla liderin hatta şampiyonun belirlendiği kalitesiz bir lig için iyi bir kadro olabilir. Ama bu kadro Şampiyonlar Ligi gibi ateşten bir ligi kaldıracak kalibrede değil.. Fenerbahçe bu yıl toplamda 23 puan, Galatasaray 20 puan, Beşiktaş çok daha fazla puan kaybetmiş. Bu üç büyüklerden ikisine evinde yenilen Sivasspor"un bir avrupa devini evinde yeneceğinin garantisini kimse veremez.
Yani benim görüşüme göre Sivasspor ilk ikiye kalıp Şampiyonlar Ligi"ne giderse, bu durum belki kazanç hanesine artı puan olarak yazılabilir ama, Türkiye için gerçekten yazık olur..
Ülke puanı olarak şu anda en kritik yılı yaşıyoruz Avrupa"da.. Devlerin arasında “Asansör takım” olacak bir Sivas"ın vereceği zararın telafisi gelecek yıllar için çok zor olur.. Kaldı ki, “Asansör takım” olur sözüm Sivasspor"a gönül verenlerin gücüne gitmesin.. Fenerbahçe"nin “0” puan çektiği, Galatasaray"ın daha bu yıl bile tek galibiyet alıp 5 farklı yenildiği maçları hatırlarsak, bu sözlerin Sivas"a hakaret olmadığını anlarız..
Benim dileğim bu yıl Avrupa"da Fenerbahçe ile Galatasaray"ın bizi temsil etmesi.. Galatasaray eğer bir zamanlar “Avrupa Fatihi” olduğunu hatırlar ve en önemlisi adam akıllı transferler yaparsa, Fenerbahçe ile birlikte bu yıl Türkiye"den çok bahsettirir diye düşünüyorum.. Bu durum Fenerbahçe için de geçerli.. Bugün Fenerbahçe"nin elinde Kezman değil de Carew veya Crauch, hadi bırakın onu Mert Nobre gibi bir golcü olsa, finalin adı Fenerbahçe-Manchester United olurdu..
Yani diyeceğim o ki;
Sivasspor bu yıl ulaşabildiği en önemli noktaya ulaştı. Bu her futbolsuverin ayakta alkış tutacağı bir başarı bu.. Ama unutulmamalı ki, büyük olmak değil, büyük kalmak çok daha önemli..
Sivas"ın bunu başarabilmesi için bu yıl UEFA veya İnter Toto"da bayağı pişmesi gerek..
|