Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor-Ankaragücü maçını izlerken tamda „Maraton tribünü yanındaki taraftar grubuda olmasa takıma destek olan yok“ diye o taraftar grubunu överken, öyle bir hata yaptılar ki „Bir çuval inciri berbat ettiler“
Ankaragücü taraftarı takımını desteklemeyi bırakıp yönetimi protesto ediyor.Daha sonra Sivas tribünlerine bakıp „ Maraton uyuma takımına sahip çık“ diyerek tempo yapıp adeta Sivasspor`un amigoluğuna soyunuyorlar ve ardındanda Sivasspor taraftarıyla karşılıklı olarak „Kırmızı-Beyaz,en büyük Sivas“ tezahüratı yapıyorlar.
Bu arada Türk futbolu adına bu güzellikleri memnuniyetle karşılarken, takıma destek verdikleri için övdüğümüz taraftar grubu „Başkent kümeye!“ şeklinde bağırıyor.
O ana kadar takımlarını susmadan destekleyen 50-60 kişilik grup,bu şekildeki tezahüratıyla son derece gereksiz ve saçma bir işe imza attı. Sivasspor Türkiye`de hemen her kesimin sempatisini kazandı derken böyle gereksiz çıkışlar sadece Sivasspor`a karşı nefret kazandırır, başka bir şey yapmaz! İnsan bir şeyi yaparken ne getirir, ne götürür iyi hesap etmesi lazım. Şimdi sormak lazım!
Sivasspor maçı 3-0 önde götürüyor ve tek kale top oynuyor,rakip takımın taraftarı maçı bırakmış kendi yönetimini protesto ediyor, sonrasında da Sivasspor`a destek veriyor. Böyle bir ortamda „ Başkent kümeye“ demenin ne gereği var?
Ankaragücü`nün küme düşmesinin Sivasspor`a ne gibi faydası olabilir? Tam tersi zararı olur. Çünkü Ankara Sivas`a çok yakın, üstelikte orada binlerce Sivaslı var. 19 Mayıs stadında maç olduğu zaman Sivas`ta oynar gibi rahat oynuyoruz ve genelliklede maçı kazanıp Sivas`a dönüyoruz.
Bir çift sözümde maraton tribününde oturan beylere! Ankaragücü taraftarı 4 Eylül stadındaki çıldırtan sessizliği görüp „Maraton uyuma takımına sahip çık“ diye tempo yaptığı zaman zorunuza gitmedimi? İnanın o zaman ben çok utandım! Kendi kendime „Biz o kadar acizmiyiz ki başka takımın taraftarı bu konuda bize yardım ediyor“dedim.
Her zaman söylediğim bir şeyi bugünde tekrarlayıp bu konuya şimdilik nokta koymak istiyorum. „Sivasspor süper ligde ama taraftarı malesef 3.ligde!...