Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Taraftarlar Bölümü > Taraftar

Taraftar SivasSpor Taraftarı hakkında yorumlar

Seçenekler Arama Stil

NE DÜŞÜNÜRSÜN...
Alt 23.11.2008, 00:18   #1
ibrahim58
Yiğido

ibrahim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

40 Mesajına 109 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 734 ibrahim58 FAZLA SÖZE GEREK YOKibrahim58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart NE DÜŞÜNÜRSÜN...

BEN ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU STADINDA FENERBAHÇE CHELSEA MAÇINI İZLEDİM.STAD NASIL OLUR GÖRDÜM.TARAFTAR NASIL OLUR ONUDA GÖRDÜM.OTURANA HAKARET EDİYORLARDI.ÇEKİRDEK YEMEK NE MÜMKÜN.AMİGOLARINA BÜYÜK SAYGI DUYUYORLARDI.EN ÖNEMLİSİ DE HERKESİN ÜZERİNDE EN AZ BİR TANE LİSANSLI ÜRÜN VARDI.VE MAÇI MİGROS KALE ARKASINDAN İZLEDİM.50 MİLYONA.BİLETİ ALAN 8 SAAT SIRA BEKLEYİPTE AKMIŞ.
BEN TOKAT NİKSARDA MEMURUM.BÜYÜK MAÇLARA VE SİVASA GELDİĞİMDE MUHAKKAK MAÇLARA GİDERİM.SİVASTA EN BABA MAÇIN BİLETİ 30 MİLYONDUR.SIRA OLMAZ BİLET ALIRKEN.STDA GİRERKEN GENELDE 45 DAKİKA TURNİKE BOZUK DİYE BEKLETİRLER.NEYSE GİRERSİN STADA YİĞİDO GENÇLİK HARİÇ STADTA ÇIT YOK.AĞBİLERİM ÇAKİRDEKLERİNİ ALMIŞLAR YAKMIŞLAR SİGARALARINI MAÇ SAATİNİ BEKLİYORLAR Kİ İZLESİNLER.İSTİKLAL MARŞIMIZ OKUNDUKTAN SONRA 3 DAKİKA BİR SİVAS DİYE BAĞIRIRIZ O KADAR.3 LİGDEN BERİ AMİGOMUZ POSTACI LAKABIYLA TANIDIĞIM BİR AĞBİMİZ.ADAM NE YAPSIN BİZİM GİBİ SEYİRCİLERE.AMA BENCE DEĞİŞMESİ LAZIM STADTA ONU KAALE ALAN KİMSE YOK GİBİ.TARAFTAR ONU SEVMİYOR VE SAYGISINI YİTİRMİŞ.
DIŞARDA BOZUK PARAMIZI ALIYORLAR.ÇAY ALIYORUZ ADAM BİZE BOZUK PARA VERİYOR.NE ALAKA NE MAYDONOZ.NE UYGULAMADIR ANLAMADIM GİTTİ.TUVALETLERİMİZ İĞRENÇ.ZATEN HİÇ GÜZEL DEĞİL DE BÖYLEDE KULLANMAMAK GEREK.
GELELİM BİZLERE SEYİRCİ,ÇEKİRDEKÇİ,SİGARACI,TA RAFTAR.ŞİMDİ SİZ BUNDAN HANGİSİNE UYUYORSUNUZ.BİZLER BU TAKIM İÇİN NE YAPIYORUZ.SİZCE SİZ BU TAKIMA LAYIK MISINIZ.

ZİRVENİN RENGİ KIRMIZI BEYAZ SİVAS
09.12.2007
ibrahim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 4 Kullanıcı ibrahim58'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: NE DÜŞÜNÜRSÜN...
Alt 23.11.2008, 00:51   #2
kadir0911
Tecrübeli Yiğido

kadir0911 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

197 Mesajına 300 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 745 kadir0911 COK SEVILEN BIR KISIkadir0911 COK SEVILEN BIR KISIkadir0911 COK SEVILEN BIR KISIkadir0911 COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: NE DÜŞÜNÜRSÜN...

Bende kac aydir buna benzer bir konu acacaktim, ama maglesef zamanim olmadi.
Madem sen konuyu acmisin bende yorumumu yazim.

Sivasspor macina giden taraftarlari kafadam attim yüzde 70'i maca "sessiz" bakiyor, tezahurat yapmiyor, takimini desteklemiyor vs. ve bu cok kisinin, özellikle genclerin zoruna gidiyor ve kiziyorlar.
Bence yanlis.
Niye mi ?

Arkadaslar biliyorsunuzdur Almanya'da yasiyorum.
Almanya Bundesliga'yi cok yakindan takip ediyorum ve o büyük arenalarda mac izleme firsatim oldu.
gecen sene Dortmund : Bremen (2:1) macina baktim.
O Stat'da 80.552 kisi yer alabilyor ve son oturaga kadar doluydu.
Ve 90 dk icinde dikkatimi ceken sey:
Sadece Bir Kale Arkasi (kapasite 25.000), ve orta block'un kücük bir kismi
Takimi Bagirip, Cagirip, Tezahuratlarla destekledi.
Kalan 55.000 nerdeydi ?
Insanlar sessizce sakince macina bakiyor.
Cogu Ailecek yani coluk cocugu ve karisi ile maclara gidiyor.

Ve bu Avrupanin büyük liglerinde (Ingiltere, Ispanya) de aynen yazdigim gibi.

Bu Taraftar Kültürüne Ben daha sicak bakiyorum.

Ve Türkiyede birtek 4 Eylül'de böyle benzer bir olay var.
Belki Eskisehir'in, Trabzon'un vs. taraftari daha ateslidir, ama nolmus bütün stad cosuyorsa ?
Belki bende Ailemle maca bakmak istiyorum?
Ama Acikcasi ben karimi, cocuklarimi böyle bir atmosfere sokmak istemem.
Cünkü nerde böyle taraftar varsa orda ortalik'da cabuk gerilir.
Stat'in bir bölgesi takimi desteklerse bence yeterli.
kadir0911 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: NE DÜŞÜNÜRSÜN...
Alt 23.11.2008, 00:59   #3
EyüphanAydın
Usta Yiğido

EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.269 Mesajına 946 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1280 EyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yok
Standart Cevap: NE DÜŞÜNÜRSÜN...

Bilindiği gibi Süper lig ortamına taraftar bakımından yeni yeni alışıyoruz.Bu alışma ile hem seyircilerimiz genişliyor,hemde ortam farklılıkları oluşuyor.

İyi kötü Süper lig'de 4 Sezon'a yakın bir zaman geçirdik.Bu zaman zarfında iyi maçlarda çıkarttık,kötü maçlarda.

Bu ilerleyiş biçiminde taraftar olarak bazen iyiydik,bazen kötüydük...! Belki futbol olarak ayda yılda kötü oynayabiliriz....

Bu taraftarlar için geçerli olmamalı,12.Adam denildiğinde akan sular durmalı...!

Halen bu anlayışı bazı taraftarlarımız anlasada,geneli ' Çekirdekçi' olarak görülüyor.

Hani derler ya ' Adımız çıktı 9'a inmez oldu 8'e ' İnsanın adı çıkacağına canı çıksın daha iyi...

Bizimde taraftar topluluğumuzun adı bir ' Çekirdekçiye' çıktı,gitmek bilmiyor.Üstümüze kara bulut gibi çöktü...!

Halen yeni oluşum içerisindeyiz,Diğer anadolu takımlarına baktığımızda en az 30-40 senelik tribün anlayışı bulunmakta...

Bizim ise Süper ligde 3-4 sene oldu olmadı,Benim görüşüm bu yükseliş ile devam edersek bir 10 seneye yakın bir süreçte bizlerde en iyi tribün anlayışına sahip olucaktırız.
Ümitlerin bittiği yerde
Abdest al ve sabahı bekle...
EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
dÜŞÜnÜrsÜn