Rüyasında bile futbol oynuyor
Ümit Özat tekrar futbol oynayacağı günleri büyük bir özlemle beklediğini belirterek, "Sahalara dönebilmek için doktorlardan yeşil ışık bekliyorum. Test sonuçlarından çok umutluyum" dedi.
Kalp kası iltihaplanması nedeniyle yaklaşık 4,5 aydan beri tedavi gören FC Köln Kaptanı Ümit Özat, rüyalarında devamlı futbol oynarken gördüğünü söyledi. Alman Express gazetesine açıklama yapan Özat, FC Köln forması altında tekrar futbol oynayacağı günleri büyük bir özlemle beklediğini belirterek, "Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Bugüne kadar yapılan tedavilerin sonucunda iltihap geçti, diyebilirim. Ancak son birkaç kontrol daha yapılacak. Açıkçası doktorlardan sahaya çıkmak için yeşil ışık bekliyorum. Bu kararın da yakın bir zamanda verileceğinden hiç şüphem yok" dedi.
Doktorların dinlenmesi için 6 ay uygun gördüklerini ve bunun 4,5 ayının geride kaldığını belirten Ümit Özat, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geriye kalan bu son 50 gün içinde kafamı dinleyeceğim. En büyük arzum tekrar FC Köln forması giymek. İstanbul'daki tatilim sırasında bu arzumun bende ne kadar yoğun olduğunu bir kez daha fark ettim. Köln'ü ve insanlarını çok seviyorum. Kalbimdeki sorunun beni korkuttuğunu söyleyebilirim, ancak futbolu bırakmayı hiç düşünmedim. Ayrıca bu zor günlerimde desteklerini eksik etmeyen kulüp başkanı Overath başta olmak üzere yardımcısı Glowacz, menajer Meier, Teknik Direktörümüz Daum, antrenörümüz Roland Koch, takım arkadaşlarım ve binlerce FC taraftarından aldığım SMS'ler beni çok mutlu etti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.