Transferin gözdesi, Sivasssporumuzun Kaptanı Mehmet Yıldız, ikinci yarı için iddialı konuştu.
Sivasspor’un önünü kesmek ve sporculara yönelik transfer iddialarıyla takımın motivasyonunu bozmak isteyenlere gereken cevabı veren Yıldız “ Herkes transferleri değil Sivasspor’u konuşacak “ dedi.
İlk yarıyı lider olarak tamamlayan ve ikinci yarı için iddialı bir şekilde hazırlanan Sivasspor’un hem kupada hemde ligde başarılı olacağını ve her iki kulvarda da kupanın sahibi olacağını dile getiren Sivasspor Kaptanı Mehmet Yıldız “ Geçen sezon elde ettiğimiz başarıyı bu sezon daha üst seviyelere çıkarmak zorundayız.Spor kamuoyu bize “ Gönüllerin Şampiyonu “ ünvanını verdi. Bu ünvanın altında ezilmek yerine bu sezon hem kupanın hemde ligin şampiyonu olarak sizlere güvenenleri utandırmayacağız.Zirve için yemin ettik “dedi.
GALATASARAY MAÇI ÇOK ÖNEMLİ
Sivasspor’un geçen sezon kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Galatasaray maçı yenilgisi ile şampiyonluktan uzaklaştığını dile getiren Kaptan Mehmet Yıldız “ Geçen sezon Galatasaray maçına kadar liderliğimiz sürüyordu, Galatasaray maçındaki yenilgi bizi şampiyonluktan etti. Bu sezon ikinci yarının ilk maçında yine Galatasaray ile kendi sahamızda oynayacağız.Bu maçı alarak geçen sezonun rövanşını alıp zirve yolunda bir ekibimize daha saf dışı bırakarak şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz “dedi.
HERKES SİVASSPOR’U KONUŞACAK
Transferde adından çok bahsedildiğini ve Galatasaray ile anlaşmasına ramak kaldığını ve daha sonra iki kulübün görüşmeleri sonucunda transferin lig sonuna bırakıldığını,transferin gerçekleşmemesinin kendisini hiçbir zaman etkilemediğini de dile getiren Yıldız “ Ben profesyonel bir sporcuyum.Her sporcuya yönelik teklifler yapılır,bana da yapıldı ama olmadı.Sezon sonunda ne olur onu bilemem am, ben Sivas’ta çok mutluyum. Sadece oynamak değil, bu şehir de bulunmak da büyük keyif. Sivasspor’u çok seviyorum. Üstüne basa basa söylüyorum. Çünkü Sivas ve Sivasspor benim hayatımda çok önemli bir yerde.Hiçbir zaman ben buradan ayrılacağım diye de bir niyetim olmadı.Benim başarım önemli değil, önemli olan Sivasspor’un başarısı.Geçen sezon olduğu gibi yine bu sezon herkes ama herkes Sivasspor’u konuşacak ve başarısıyla övünecektir “dedi.
FUTBOLCU OLMASAM ASKER OLURDUM
Futbol oynamayı çok sevdiğini de dile getiren Sivasspor Kaptanı Mehmet Yıldız “ Futbolcu olmasam kesinlikle asker olurdum dedi
Yıldız “Küçükken hayalimde hep asker olmak vardı”. Ailemde ve çevremde askerler olduğu için bende hep asker olmak isterdim. Zaten askerlik biraz da bizim kültürümüze yakın olan bir şey. Askerlik, her zaman saygı gören, saygıyı hak eden bir görev. Ama kısmette futbolculuk varmış. Futbolcu olduğum için de çok mutluyum. Buralara kolay gelmedim ve değerini biliyorum. İşçi bir babanın oğlu olarak nereden nerelere geldiğimi unutmadım. Küçükken okuldan kaçıp gözleme-ayran satardım. Evdekilere biraz daha az yük olayım diye. Allah’a şükür futbolculuktan kazandığım bana ve aileme de yetiyor. Onlarla her konuda yakından ilgileniyorum.”
ÖNCE KUPA ARDINDAN GS MAÇI
Sivasspor Kaptanı Mehmet Yıldız hafta sonunda Manisaspor ile kupa maçında karşı karşıya geleceklerini ve bu müsabakayı kazanarak çeynek finale adlarını yazdıracaklarına inandığını da sözlerine ekleyerek “ Önce kupa maçını kazanacağız, ardından da önümüzdeki hafta sonunda kendi saha ve seyircimiz önünde yapacağımız Galatasaray maçını kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir engeli saf dışı bırakacağız.Galatasaray maçının ardından tüm gözler Sivasspor’a çevrilecek ve herkes bizim başarımızı konuşacaktır. Ayrıca bu müsabakada gol atarak gol orucunu da bozmak istiyorum “dedi.
sivasspor.org.tr