Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Sivasspor’un teknik direktörü Bülent Uygun, “1-1 avantaj” dedi.
Bülent Uygun, maç sonunda LİG TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada alınan skordan dolayı üzüntülü olmadığını belirtirken Galatasaray taraftarına da edilen küfürlerden dolayı sitemde bulundu:
-“İLK 45 DAKİKA İÇİN ÖZÜR DİLERİM”-
Öncelikle futbolcularımı kutluyorum. Ama biz özellikle ilk 45 dakika istediğimiz futbolu sahaya yansıtamadık. O yüzden ilk 45 dakika adına üzüldüm. Ama ikinci yarıda başka bir Sivasspor vardı sahada. İstekli, arzulu, ne yapması gerektiğini bilen. Bu yüzden rakibimizin üstüne gittik eksiklerini de yakaladık. Sonuçta çıkarken yakalandığımız bir pozisyonda Ayhan’ın golüne engel olamadık. Bu bir kupa maçı. İki ayaklı bir turnuva. O yüzden Galatasaray gibi bir takımdan İstanbul’da 1-1’lik sonuçla dönmek kötü değil.
-“KUPAYI KAZANMAYI ÇOK İSTİYORUZ”-
Evimizde oynayacağımız maçta tur atlamak istiyoruz çünkü bu kupayı kazanmayı çok istiyoruz. Allah bize nasip ederse en büyük hedeflerimizden biri bu kupa. Galatasaray’ın bize 3 gün önce mağlup olmanın hırsıyla üzerimize geleceğini biliyorduk. O yüzden bir nevi taktik icabı ilk yarıda fazla üzerlerine gitmedik.
-“BİZ SİZİ KARANFİLLERLE KARŞILADIK”-
Benim bir tek lafım da Galatasaray taraftarına. Buradan onların gözlerinin içine bakarak konuşuyorum. Geçen sene Sivas’a geldiniz. 20 otobüs geldiniz, o şehirde sevgiyle karşılandınız. Stada girdiniz, 20 bin kişi sizi karanfillerle karşıladı. Bizi yendiniz, şampiyonluğumuzu elimizden aldınız. Biz yine sizi alkışlarla uğurladık. O yüzden burada o küfürleri edenlere… Neyse başka bir şey söylemeyeceğim.