Arjantin Fedarasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Milli takımlar sorumlusu hemşehrimiz Nurhay Nakış ile yaptığımız röportajımızı yayınlıyoruz.
Sivasspor’un göstermiş olduğu başarı hakkında neler düşünüyorsunuz ?
Son 4 yıl içinde görüyorum ki Sivasspor her yıl daha iyiye gidiyor. Başkan Mecnun Otyakmaz ile İstanbul’a geldiğimde görüşmüştüm. Mecnun beyin Sivas aşkı beni duygulandırmıştı. Mecnun beyin düşünceleri, hisleri Sivasspor’un başarılı olacağı konusunda beni umutlandırmıştı. Sivasspor her yıl kademe atlıyor. İki yıl üst üste ilk devreyi birinci bitirmesi, ligde başarılı olması beni çok sevindiriyor.
Bu başarının sizce temel sebebi nedir ?
Takımın başarısı benim için sürpriz değil, başkanın kurumsallaşma yolunda attığı önemli adımlar, Bülent hocanın yaptığı çalışmalar, takımın futbol anlayışının ileri dereceye gelmesini sağladı. Bu başarı bir ekip işidir. Sivasspor’un çok daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum . Başkan, yöneticiler, hoca, futbolcular hepsinin özverili gayretlerini takip ediyorum. Sivasspor örnek bir kulüp oldu. İnternetten haberleri takip ediyorum ve maçları izliyorum, gözlemlediğim kadarı ile çok disiplinli, inanmış bir kadro var Sivasspor da …
Arjantin’den Türk futbolu nasıl görülüyor ?
Ne yazık ki Arjantin’de Türk Futbolu fazla bilinmiyor. Milli Takım maçları haricinde burada Türk takımlarının maçları yayınlanmıyor. Tabii ben takip etmeye çalışıyorum. Bura da Milli Takımımızın başarısı ile Türkiye tanınmaya başlandı. Türkiye’de oynayan Arjantinli futbolcuların ülkemizde rahat etmeleri, kontratlarında sıkıntı olmaması burada ki futbol camiasının dikkatini çekiyor.
Sizce Sivasspor’un başarısının devami için neler yapılmalı ?
Sivasspor yönetimi o kadar başarılı ki ve o kadar disiplinli bir futbol anlayışı var ki bu yönetimin ve anlayışın devamı başarının da devamlılığını getirecektir.
Türk futbolunun gelişmesi için Anadolu kulüplerinin desteklenmesi gerekiyor mu ?
Elbette futbolun gelişmesi için Anadolu kulüplerine Fedarasyonun ve Spor Bakanlığının yardımcı olması gerekiyor. Eğer bu kulüpler destek görmez ise Türk Futbolu asla gelişemez. Ortak bir akıl etrafında buluşulması ve geleceğe dönük projeler geliştirilmesi gerekiyor. 3-4 Kulübün başarısı ile topyekün bir gelişme sağlanamaz. Ekonomik olarak bildiğim kadarıyla bazı destekler yapılıyor. Arjantin’de de bu sorunları yaşıyoruz.
Maradona’nın Arjantin Milli takımın başına gelmesinin hikayesini kısaca anlatır mısınız ?
Benim yıllardır dostluğum var Maradona ile, o futbolcu ikende ben Milli takımlar yönetiminde bulunuyordum. Kamplarda, maçlarda hep bereber olduk, Maradona’nın futbolunu ve futbol anlayışını yakından izledim. Olimpiyatlara gittik beraber, fubolcuların ona olan saygısını ve ilgisini gördüm. Olimpiyat dönüşü teknik direktörün istifası üzerine hemen Maradona’yı bu görev için teklif ettim, Fedarasyon yönetimide bu teklifi kabul etti ve Maradona görevine başladı.
Maradona’nın başarılı olacağına inanıyor musunuz ?
Güvendiğimiz bir kişi, futbolcuları iyi tanıyor, futbolu iyi biliyor. Başarılı olacağına inanıyorum. Antrenörün başarısı yönetimin desteği ile olur. Federasyon hocaya tam destek veriyor ve başarılı olacaktır.
Sivas’a ne zaman geleceksiniz ?
Çok büyük hasretim var memleketime, Sivas’a gelmeyi çok istiyorum ama burada çok yoğun işlerim var, sorumluluğum çok büyük. Allah nasip ederse Sivasspor Avrupa Kupalarına katılırsa bir maçını memleketimde izlemek istiyorum.
Üyelerimize mesajınız var mı ?
Sivaslı hemşehrilerime selamlarımı iletiyorum. İnşaallah Sivassporumuzun şampiyonluğunu hep beraber yaşarız. Memleketimizin ve Sivasspor’un kıymetini bilelim.
Röportaj: Rüştü Elmas
SivasSpor.Com Özel Haberi
Bu konuyla ilgili diğer haberleri okumak için tıklayın
SİVASSPOR' UN EMRİNDEYİM
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=7297
EL TURKO İSTANBUL'DA
http://www.sivasspor.com/index.php?o...2032&Itemid=52
SİVASLI EL TURKO' DAN TÜRKİYE' YE YARDIM
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=7033
El TURKO İLE 2006 RÖPORTAJI
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=7366