Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Zaman zaman söylediğim bir söze gerçek Sivaslı’lar çok gücenir, alınganlık gösterir. Nedir o söz?
“Sivas kesinlikle süper lige layık değil, Sivas’ın yeri Bank Asya bile değil 3.lig” Bu sözümün arkasındayım. Hatta zaman geçtikçe ne kadar doğru söylediğimi de bir kez daha görüyorum.
Daha doğrusu Fener, Galatasaray ve Beşiktaş’la oynadığımız maçlar sonrasında yaşananlar benim bu sözlerimin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.
Şunu da hemen ifade etmekte fayda var. Benim sözüm gerçek Sivaslı ve gerçek Sivas sporlulara değil.
Bakın niçin bunları söylüyorum izah edeyim. Sivasspor Fenerbahçe’ye 4-2 yeniliyor, maç sonrasında haddini bilmeyen Uğur Boral çıkıp Sivasspor’a ve Sivaslı’lara laf atıyor ve hiç kimse sesini çıkarmıyor. Sesini çıkarmıyor derken kastettiğim kesim Sivas basınıdır.
İşin daha vahim tarafı, biz diyoruz ki “ Ulusal basın hep tek taraflı yazıp söylüyor” fakat bizim yerel basında maalesef ulusaldan farksız. Pazartesi akşam bir arkadaşım aradı ve bana “ Şu anda üç televizyonda spor programı var, bunları bölüm bölüm izliyorum ve hiç birisi hakemi eleştirmiyor, tam tersi Fener’i göklere çıkarıyor” diyerek sitemini dile getiriyor.
Bende telefon açan arkadaşa “Moralin bozuluyorsa izleme” diye tavsiyede bulundum. Fakat daha sonra bende izlemeye başladım. Aman Allah’ım!..
Ulusal basının Fener’i göklere çıkarması yetmiyormuş gibi, adam Fener’i anlattıkça anlatıyor! Ya arkadaş, akşama kadar zaten bütün kanallar Fener’i anlatıyor, sana ne Fener’den? Sen Sivas’ın televizyonusun ve olaya Sivasspor cephesinden bakmak zorundasın.
Bütün kanalarda Fener muhabbetini dinlediğimiz yetmiyormuş gibi birde siz mi çıktınız? Bırakın artık taklitçiliği de asıl işinizi yapın! Ulusal medya, kaleci Volkan’a yapılan geri pasını ,yediğimiz ilk golün başlangıcının ofsayt olduğunu ve Alex’in Sedat’a sert hareketinin kırmızı kart olduğunu göremiyor. Peki siz neden görmüyorsunuz? Sivaslı sizden, Fener’i anlatmanızı değil,Sivasspor’un haklarını korumanızı ve bu yönde konuşmalar yapmanızı bekliyor.
Bu eyyamı ve düzene uymayı sadece Sivas televizyonları yapmıyor,gazetelerde aynı. Maçtan sonra dikkat ettim,bu kadar aleni yapılan hakem hatalarını Hürdoğan’dan başkası ön plana çıkarmadı. Onun için kimse ulusal televizyonlara v gazetelere kızmasın, buna hakkı yok. Sen önce birinci görevi Sivas’ın menfaatleri olması gereken Sivas basınına hesap sor, sonra Ulusal basını eleştir.
Son bir not daha. Uğur Boral, Sivas’a kullandığı cümlelerin yarısını Trabzonspor’u bırakın,onun 2.lig takımı olan “Arsinspor’a” söylemiş olsaydı, en başta Trabzon basını ayağa kalkardı,sonrada taraftar dernekleri ve o Uğur Boral’da lafını geri almak zorunda kalırdı.
Galiba “büyük takım” böyle olunuyor…