Ne garip değil mi? Türkiye'nin Süper Lig lideri Sivasspor, haftalardır zirvede ve Milli Takım'ın kadrosunda bir tane futbolcusu bile oynamıyor.
Bu ne yaman bir çelişki! Bu Milli Takım'da Emre Belözoğlu, Hakan Balta, Nuri Şahin ve 19 yaşındaki Batuhan oynuyorsa, tabii ki ben de bir Türk vatandaşı olarak, "Sivasspor'dan Sedat, Abdurrahman, Murat Sözgelmez, kaleci Akın ve Mehmet Yıldız, Beşiktaş'tan İbrahim Toraman ve Kayserispor'dan Mehmet Topuz niye yok" diye sorarım. Sahi bunlar niye yok Fatih hoca? Bir başka kafamın almadığı konu ise Fatih hocayı zaman zaman lig maçlarında görüyorum ve açıklamalarını dinliyorum. Ligimizin gayet çekişmeli ve iyi geçtiğini söylüyor. Peki hem bu ligi çok beğeniyorsun, hem de bu ligin liderinden bir tek futbolcuyu bile oynatmıyorsun? İki maçtır, 18'e aldığın Sedat Bayrak'ı da galiba, "Lider takımdan futbolcu almadılar demesinler" diye 18 kişilik kadroda tutuyorsun!
Saygı duruşu kimin için!
Ben iddia ediyorum, başta Kayserispor'lu Mehmet Topuz olmak üzere, Sivassporlu Mehmet Yıldız, Sedat, Abdurrahman, kaleci Akın Vardar ve Murat Sözgelmez eğer o meşhur 3 büyük takımdan birisinin futbolcusu olsaydı kesinlikle kadroya alınır ve ilk 11 de sahaya sürülürdü. Türkiye-İspanya maçını anlatan spiker arkadaşa da bir çift sözüm var. Milyonlarca insan oturmuş heyecanla maçı bekliyor, o arada saygı duruşu yapılıyor ve sen bu saygı duruşunun niçin yapıldığını söyleyip, insanları aydınlatman gerekirken, "Maçtan önce bir dakikalık saygı duruşu" deyip geçiyorsun. Ya bunun saygı duruşu olduğunu herkes biliyor. Sen niçin yapıldığını söyle kardeşim. Merak edenler için ben söyleyeyim, galiba helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları için saygı duruşu yapıldı!
Abdullah Yiğit
FotoMaç