Haftalardır liderlik koltuğunu kimselere kaptırmayan ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Sivasspor'da Teknik Direktör Bülent Uygun, son günlerde kamuoyunda çıkan eleştirel haberlerle ilgili göndermede bulundu.
Sivasspor olarak geçen sene elde ettikleri başarıdan sonra bunun olabileceğini gösterdiklerini, bu sezon da şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisi olduklarını vurgulayan Uygun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Olayı objektif yorumlayan, gerçek anlamda sporu seven ve herhangi bir şekilde takım tutmadan yazı yazan arkadaşlar gayet güzel bir şekilde Sivasspor'un başarısını en güzel şekilde dile getiriyor. Sadece bu işin içerisinde bir tek Bülent hocayı eleştirebilme mantalitesine sahip olanlar da bizim söylediğimiz sözlerin içinden cımbızla çekilmiş olan bir iki kelimeyi alıp kamuoyunun önüne taşıyor. Öyle bir ortam oluyor ki, Sivasspor'la alay edilen bir soruya cevap veriliyor, bizim alay edilmesine izin vermemiz bekleniyor. Ya da İstanbul'daki gece hayatıyla, Sivas'ta gece hayatının olmadığını anlatıp, benim futbolcularımın istediği zaman izin günlerini gidip yapabileceğini anlattığım bir ortamda bununla ilgili tenkit yazıları yazıyorlar. Ama ben hiç görmedim yaptığımız başarılarla, olabileceklerle ilgili yazdıklarını. Bu da onların demek ki başka bir niyetle, art niyetle yazdıkları yazılardır. Benim için, ‘40 fırın ekmek yemesi gerekir' demelerinden tutun da giydiğimiz takım elbiseye kadar eleştiren, her söylemimde her türlü hakareti eden, bu tarz yazı yazan insanları da ben de zaten çok fazla dikkate almamam gerektiği düşüncesindeyim.''
“HİÇBİR YERE AYRILMAYI DÜŞÜNMÜYORUM''
Anadolu'dan bir takımın şampiyon olabilmesi için mücadele eden bir insan olduğunu bildiren Uygun, “Ben Türk sporuna hizmet etmeyi, Anadolu'dan bir takımın ki bu takımların çok olabileceğini düşünüyorum artık; onların şampiyon olabilmesi için mücadele eden bir insanım'' diye konuştu. Görevinin başında olduğunu, hiçbir yere ayrılmayı düşünmediğini ifade eden Uygun, “Tek hedefim var takımımı finale götürmek. Yeni sezonda da buradayız, yeni sezonun planlamalarını da yapıyoruz. Sivasspor camiasının menfaati için ne gerekiyorsa onu en iyi şekilde yerine getiriyorum'' dedi.
Sivas`ın Sesi Gazetesi