Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Güya bunlar büyük takım. Güya bunlar gençlere örnek olacaklar! Pazar akşamı Galatasaray ve Fenerbahçe’nin futbol adına yaptıkları çirkinliklerden bahsediyorum.
13 yaşındaki oğlum 4 Eylül Harbişspor’un minik takımında oynuyor ve ona her seferinde ”Oğlum hakeme itiraz etme, rakip takım futbolcularına kesinlikle saygısızlık yapma” diye öğüt verirken, birden her türlü çirkinliğin ön plana çıktığı maç karşısına çıkıyor. Bir baba olarak düştüğüm zor durumu tahmin edebiliyormusunuz? Birisi diğerinin üzerine yürüyüp,gırtlağını sıkıyor, diğeri arkadan kafa atıyor, öbürü hakemin her kararına itiraz ediyor! Yazıklar olsun böyle spora,böyle büyük takıma ve onu temsil eden futbolcularına. Sahi ben şimdi 13 yaşında olan, aklı bir karış havadaki oğluma neyi,nasıl izah edeceğim? Örnek aldığı, Sabri ve Lugano’nun yanlışlarını nasıl izah edeceğim? Allah’dan oğlum büyük (!) takım meraklısı değilde,zorda olsa bunların yanlış işler olduğunu anlatma şansım var. Ya, bu takıma gönül verenler, onları bir önder gibi gören çocuklar ne yapacak?
PFDK’nın bu çirkinlikleri yapanlara en ağır cezayı vereceğine inanıyorum. Ayrıca ”Yetişkinlere ve çocuklara kötü örnek olmaktanda ekstra ceza verilmesini talep ediyorum.
Nerede görülmüş,bir futbolcunun diğer futbolcuya arkadan kafa vurup yere yıktığı? Nerede görülmüş, bir futbolcunun diğer futbolcunun gırtlağına yapışıp boğmaya çalıştığı?
Galatasaray-Fenerbahçe maçları Dünya derbisiymiş. Bırakın bunları, Dünya bu çirkinleri asla kabul etmiyor. Siz oynadığınız futbolla adınızdan söz ettiren,çirkinliklerinizle değil.
Gençlere ve çocuklara kötü örnek olan her iki takım futbolcularınada öyle cezalar verilmeliki, bu yönüyle de örnek almalılar.
Yoksa bu çirikinlik zor temizlenir....