Sivasspor'un Süper Lig de göstermiş olduğu başarı her kesimin dikkati çekiyor. Bakanlar da bu başarı ve Lig sonu tahminlerinde bulundular . İşte Bakanların yorumları...
Nimet Çubukçu(Devlet Bakanı) : futbolla çok fazla ilgilenmiyorum. Tuttuğum takım olan Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını isterim ama mucize lazım. Fenerbahçe olmazsa Konya olsun, derim ama o da mümkün değil. O nedenle Sivas’ın şampiyonluğunu isterim. Hiç değilse bir Anadolu takımı olsun bari.
Cemil Çiçek(Başbakan Yardımcısı) : İnşallah Sivas olur.
Beşir Atalay (İçişleri Bakanı) : Kendi takımımın şampiyon olmasını isterim. Ama o da fazla başarılı gözükmüyor. O z aman bir Anadolu takımı olsun.
Binali Yıldırım(Ulaştırma Bakanı) : Galatasaray şampiyon olsun isterim ama Beşiktaş ile Sivas’ ı şanslı görüyorum. Sivas olursa iyi olur.
Faruk Özak(Bayşındırlık ve İskan Bakanı) : Elbette memleketimin takımı, başkanlığını da yaptığım Trabzonspor’un şampiyon olmasını isterim. Ve olacaktır.
Vecdi Gönül(Savunma Bakanı) : Bu soruya yanıt vermek istemiyorum.
Mehmet Ali Şahin(Adalet Bakanı) : Gönlüm Galatasaray’dan yana ama Beşiktaş daha yakın.
Zafer Çağlayan (Sanayi ve Ticaret Bakanı) : Anadolu takımı olsun Sivas’a yakışır. Olmazsa Trabzonspor. Ama bunlar olmayacaksa Galatasaray olsun, isterim.
Faruk Çelik (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı) : Sıkıntılı bir lig oluyor. Sivas Beşiktaş ve trabzon spordan biri şampiyon olur. Hangisi ipi gögüslerse başarılıdır. Ama bir Anadolu takımının başarılı olmasını isterim. Hangisi ipi gögüslerse son maçına gideceğim.