Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fenerbahçe karşısında futbolun gereklerini yaptıklarını belirtirken, futbolcularıyla gurur duyduğunu belirtti, ve Trabzonspor maçı için konuştu..
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun Fortis Türkiye Kupası adına Sivasspor'un, futbolun tüm güzelliklerini sahada sergileyen bir oyun ortaya çıkardığını söyledi.
İstekli, coşkulu ve finale çıkmak için bir futbol oynadıklarını vurgulayan Uygun, şöyle konuştu:
''Tarihinde ilk defa böyle bir başarıyı yakalayacak olan Sivasspor, sahanın her yerinde basan, bastığı gibi birçok pozisyonu, şutu, herşeyi denedikten sonra maalesef direklere takılan Sivasspor vardı. Ben, futbolcu kardeşlerimin hepsiyle gurur duyuyorum. Onlar, yüklendikleri misyonu harfiyen yerine getiriyorlar.''
Sivasspor'un Anadolu'dan bir takımın şampiyon olabileceğini gösterdiğini ifade eden Uygun, ''Doğru planlama, doğru sistemle birlikte birçok kulübümüz artık bu hayalleri kuruyor. Dolayısıyla Sivassporlu bu futbolcu kardeşlerimin bu yaptıkları güzelliklerden dolayı tek tek alınlarından öpüyorum. Onlar benim arkadaşlarım. Başarmaya devam ediyoruz. Hiçbir başarı da tesadüf değildir'' diye konuştu.
Taraftarlarından ligde kendilerini desteklemeyi sürdürmelerini isteyen Uygun, ''Kalan 6 maçın 4'ünü galibiyet, 1'ini de beraberlikle sonuçlandırırsak eğer, onların karşısına Anadolu'nun şampiyonu olarak çıkmak istiyoruz. İnşallah da Allah bunu nasip eder. Ve hamdolsun ki bunu sahada başarmak adına sahada mücadele eden Sivasspor camiası ve futbolcularım var'' diye konuştu.
Uygun'un maç sonu açıklamalarından Ajansspor tarafından derlenenler ise şu şekilde:
"Seyirciler futboldan dolayı mutlu olmuştur. Oynun tüm gereklerini yapan, birçok pozisyona giren, topları direkten dönen topları olan bizdik. Futbol şansı yanımızda değildi. Futbolcularımla gurur duyuyorum. Bize yakışanları yaptıkları için tebrik ediyorum. Taraftarımızdan finale çıkamadığımız için de özür diliyoruz. Trabzonsopor'la çok önemli bir maçımız var. Sivasspor'a yakışan arzumuzu, coşkumuzu sahaya yansıtmak istiyoruz. Taraftarımızın da karanfillerle gelmesini, sonuç ne olursa olsun alkışlarla uğurlamasını istiyoruz. Kalan haftalarda 4 galibiyet 1 berabertlik alıp başarma arzusu içindeyiz. İnşallah başarırırz.
Maçta erken sonuca gitme arzusu birçok pozisyonun heba olmasına neden oldu. Fenerbahçe'nin ofsayt taktiği üzerine çalıştık. Ama erken sonuca gitme arzusu birçok pozisyonumuzun ofsaytla kesilmesine neden oldu. Direkten dönen toplar yapılan varyasyonlar çok önemliydi."
-
YÖNETİCİLER-
Öte yandan Sivasspor İkinci Başkanı Mehmet Oflaz ise,
"Çok iyi futbol oynadık, turu da atlamamız çok mümkündü ama top bugün bizi sevmedi. Bir tane bulsak ikinciyi bulmamız çok kolaydı. Kısmette yokmuş, artık lig maçlarımıza bakacağız" diye konuştu.
Kulüp asbaşkanı Erdal Sarılar da kupadan elendikleri için üzgün olduklarını, ligdeki Trabzonspor maçını kazanmak istediklerini söyledi.