Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor Trabzonspor’u yenerek belki şampiyonluğu garantilemedi ama, Avrupa’ya açılma yolunda dev bir adım attı. Eğer bir ”futbol mucizesi” olmazsa Sivasspor Türkiye’yi Avrupa kupalarında ikinci defa temsil edecek.
Son oynadığı maçta ” lidere yakışır” bir futbol sergileyerek Trabzonspor’a fark atan kırmızı-beyazlılar aldığı üç puan kadar oynadığı futbollada Yiğidoları mest etti.
Oyunun her bölümünde var olan ve rakibine nefes aldırmayan Sivasspor bileğinin hakkıyla maçı kazanarak,Türk futbol tarihine adını yazdırmak için ne kadar kararlı olduğunda gösterdi.
Trabzon maçını geride bırakan Sivasspor’un daha önünde oynayacağı çok zorlu 5 maç var. Bunlardan biriside bu haftaki Gaziantepspor maçı. En az bu maç kadar Sivas için önem taşıyan bir maç ise İnönü stadında Beşiktaş’la Fenerbahçe arasında oynanacak. Bu maç için Sivaslı’ların tereddütleri var. Deniyorki, Fenerbahçe’nin Avrupa’ya gitmesi için Beşiktaş’ın mutlaka ilk ikiye girmesi lazım, bu nedenlede Beşiktaş maçına asılmaz!
Yani Fener’in ”Kupa bizim lig sizin” demesinden endişe duyuluyor. Geçen sezon aynı Fenerbahçe Trabzon’a yedek ağırlıklı kadroyla giderek yenilmiş ve üçlü averaj nedeniylede Sivasspor UEFA kupasına gitmekten olmuştu. Aynı senaryoların tekrarlanmaması için TFF’nin Beşiktaş-Fener maçını mercek altına alması gerekir.
Sanırım gerek Futbol Federasyonu,gerekse Sivasspor yönetimi bu işin farkındadır ve gerekli çalışmayı yaparlar.
Hani hep deniyorya ”Sivas’ta şampiyonluk havası yok”. Geçen sezon yaşananlardan sonra Sivas’ta ” Bizi şampiyon yapmazlar” inancı yaygın olduğu için Yiğidolar tam manasıyla sevinemiyor.
GAZİANTEP ÖNEMLİ
Bu haftasonu yine zorlu bir maça çıkacak olan Sivasspor bugünden itibaren Gaziantep hazırlıklarına başlayacak. Ligin iyi futbol oynayan takımlarından birisi olan Gaziantep ligde son derece rahat ama tehlikeli bir rakip olduğuda unutulmamalı. Sadece Gaziantepspor değil, bundan sonra hiç bir rakip kolay değil. Prestij için oynayanlar bile lideri yenip hafta boyu konuşulmanın hesabını yapacaklar. Sivasspor Türk futbol tarihinin akışını değiştirmek istiyorsa yine kazanmak zorunda olduğu bir maça daha çıkacak.
Anadolu takımlarının ufkunu genişletip, yolunu açan Sivasspor’u bir kez ben ayakta alkışlamak istiyorum.