Nail SERTAKAN / Sivaspostası
İnanır mısınız ben son yılarda böyle bir lig mücadelesi hatırlamıyorum. Üç takım şampiyonluk mücadelesi verirken hata yapıp UEFA kupası dışında kalmak ta istemiyorlar. Yendiğinde şampiyonluk yenildiğinde Avrupa dışında kalma riski her alınan 3 puanı , her atılan golü de çok kıymetli hale getiriyor. Bu şekilde baktığımızda şu anda Sivasspor'un UEFA kupası garanti. Şimdi sıra şampiyonluk veya şampiyonlar ligine katılma hesaplarında.
Hacettepe maçında alınan galibiyet hem Sivasspor'u hem de taraftarları kendine getirdi. Bu saatten sonra iyi oyuna, kimse bakmıyor. Sadece hedef bir olsun bizim olsun. 3 puan cebimde olsun. Doğrusuda bu zaten. Fazla üretken olmak çok pozisyona girmek de fazla önem arzetmiyor. Sivasspor hemen hemen Hacettepe maçında olduğu gibi çok pozisyon yakalayıp hiç pozisyon vermiyor ama rakipleri belkide girdikleri yarım pozisyonla bile maç kazanıyor. Bu şanssızlıklarıda gözönüne aldığımızda Hacettepe galibiyeti hem 3 puan hem de moral motivasyonu açısından çok iyi oldu.
Bu hafta sonu oynanacak Beşiktaş Galatasaray maçı hem liğin kaderini hem de iki takımın sıralamadaki yerleri açısından çok önemli. Bu maçtan çıkacak her sonuç bu yarışta birisini safdışı bırakacak. Eskişehir'in ligdeki konumun ise oynayacağı Trabzon maçı belirleyecek. Belki rahatlayacak, belki de son haftaya sıkıntılı girecek. Tabii ki burada hep Trabzonlu yorumcuların ve yazarların hep hakem hatalarının Sivasspor lehine olduğunu ağızlarına sakız yaparak yazarken Bursa'yı nasıl yendiklerini Sivasspor'un İstanbul Belediye ve Hacettepe maçlarındaki hakem hatalarını da görünce sevinmişlerdir herhalde. Sezon içerisinde bu hataların telafisi mümkün ancak; ligin kırılma maçları olan son haftalarda olursa, "anlat derdini Marko Paşa'ya". Zaten her kanalda oturup ahkam kesen kimsemizde yok çok şükür. Herşey Allah'a kalıyor, anlıyor musunuz?
Yine söylüyorum ve yazıyorum. Sivasspor bu sezon şampiyonda olsa, 3. de olsa bu futbolculara teknik kadroya ve yönetime helal olsun. Birileri Sivasspor'un önünü nasıl kestim veya keserim diye düşüneceğine, nasıl Sivasspor gibi başarılı olurum demeleri zamanı. Yıllarca taraftarlarını nasıl kandırdıklarını camialarını nasıl borç batağına soktuklarının hesabını vermeleri zamanı geldiğini düşünüyor ve herkese söylüyorum. Yoksa bu kafayla Edirne'den öteye gidemeyeceklerini de şimdiden açıklıyorum.
Benden Söylemesi!