Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor’un Şampiyonlar liginde oynayacak olması, kulüpleriyle sorunu olan, ya da değişiklik arayan futbolcuların rotasını Sivas’a çevirmiş görünüyor.
Öyle ya, Türkiye’de hangi futbolcu Şampiyonlar ligi maçlarında forma giymek istemez? İşte bu açıdan bakıldığı zaman Sivasspor almak istediği futbolcularla sıkıntı yaşayacağını pek düşünmüyorum. Fakat kulüpler bu olaya nasıl bakar onuda bilmiyorum.
Sivasspor’un transfer gündeminde Galatasaray’lı Ümit Karan,Kocaelispor’lu Taner Gülleri, Gençlerbirliği’den Engin Baytar, Antalyaspor’dan Uğur Kavuk ve İstanbul Büyükşehirspor’dan Erman Kılıç olduğu söyleniyor. Bu isimlerin bir kaçını Sayın Başkan Mecnun Otyakmaz’da doğruladı. Hasan Saş’ın “Sivas’a seve seve gelirim” dediği bildirildi. Taner Gülleri ile herhangi bir görüşme yapmadıklarınıda söyleyen Otyakmaz,Gülleri’nin gündemde olmadığınında altını çizdi.
Diğer isimler içinde “Hocamız isterse alırız” demekle yetendi.
Sivasspor’dan gidecek futbolcularıda sordum. Diallo, Sylla, Balili ve Mohammed Ali gibi futbolculara başka takımlardan teklifler olduğunu ve bunları değerlendireceklerini söyleyen Başkan “Biz gücümüzden güç kaybetmeyip, daha güçlü olmak için çalışmalar yapıyoruz”dedi.
Aslında Sivas taraftarı da Başkan gibi düşünüyor. Yani, Diallo ve Sylla başta olmak üzere kimsenin gitmesi istenmiyor. Taraftarın söylediği şu; “Eğer Sivasspor,orta sahaya,forvete ve ikide kanatlara iyi adam alırsa Şampiyonlar liginde de başarılı olur”
Bu sezon lig ve kupada 40’ın üzerinde maç oynayan Sivasspor’da zaman zaman orta alan ve kanatlardaki aksamalar dikkat çekti.
Bülent hoca ve yönetimde bunun bilincinde. Öyle zannediyorumki,asıl nokta transferler buralara yapılacak.
“ Sivasspor Şampiyonlar liginde fazla bir şey yapamaz” diyenlerede bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Sezon başında Sivasspor için “Geçen sezonki başarısı tesadüf oldu, bu sezon aynı başarıyı tekrarlayamazlar” demiş ve mahcup olmuştunuz.
Aman bu defa dikkatli konuşup yazın! Yine mahcup olmayın!...