Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Seçenekler Arama Stil

Sivas’ta mutlu bir Alman!
Alt 04.10.2005, 06:24   #1
skywriter
Tecrübeli Yiğido

9 Mesajına 29 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 831 skywriter FAZLA SÖZE GEREK YOKskywriter FAZLA SÖZE GEREK YOKskywriter FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Sivas’ta mutlu bir Alman!

Sivas’ta mutlu bir Alman!

İlk 8 haftada 15 puanla 5. sıraya adını yazdıran Yiğidolar’ın hocası Werner Lorant, Süper Lig’in yeni ekibinin geleceğinden çok umutlu. Tecrübeli hoca, istikrarın korunacağı garantisini verirken, camianın zaferlere hazır olmasını istedi
04.10.2005
Fanatik

Sivasspor mu Süper Lige geç geldi, yoksa ben mi gitmekte geç kaldım?
Galiba iki sorunun da cevabı aynı. İki taraf da gecikti.
Sivas, Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri. Geniş caddeleri ve kaldırımları, yeşili, abartısız binaları, kaplıcaları, tertemiz, güler yüzlü şık giyimli insanlarıyla Avrupa’nın çoğu kentine taş çıkartacak durumda. Açık söylemeliyim; üç gün orada kalacağımı öğrendiğimde, sıkıldım. Ama şehri görüp, havasını soludukça, daha fazla kalmayı da arzu ettim. Kısmetse ilk fırsatta yine gideceğim. Güzel ülkemin, ferah ve çağdaş bir şehrini görmek isteyen herkese ‘Gidiniz, görünüz’ derim.
Benim bunca yıl sonra gidebildiğim Sivas’ta, bir Almanyalı, mutlu, keyifli ve başarılı. Bulunduğu ortamı hiç de yadırgar hali yok. Aksine öylesine bütünleşmiş ki.
İlkler zor olur. Sivasspor 38 yıl sonra Süper Ligle tanışıyor. Mükemmel hale getirilen 4 Eylül Stadı’nda taraftarı huzuruna çıkıyor. Karşısında da deneyimli, güçlü bir Denizlispor. Tek golle gelen galibiyet ve kazanılan üç puan. Zor geçit hasarsız, kazasız belasız geçilmiş. Sivasspor 8 haftada topladığı 15 puanla üst sıralarda. Şehir mutlu, yönetim, futbolcular mutlu, elbette teknik direktör Lorant ve ekibi de mutlu.
Galibiyet sonrası İstasyon Cafe Restaurant’ta Werner Lorant ve ekibiyle buluştum. Bu güzel mekandan söz etmeliyim biraz. İtalyan stili harika bir cafe. Mutfağı mı? Daha da güzel. Üst katında futbolcular eşleri ve çocuklarıyla bir arada. Biz alt salona indik. Önce leziz bir ziyafet. Sonra Lorant’ın yardımcıları Esat Karaberber, Engin Fırat, Aydın Artanlar ve Kulüp Müdürü Fırat Akbulutla maç yorumu... Daha doğrusu galibiyet sevincinin paylaşımı. Ardından Tabipler Derneği’ne... Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasını izlemek üzere. Tamamen dolu salon Werner Lorant ve ekibinin içeri girmesiyle bir an sessizliğe büründü. Ardından alkışlar. Sivaslı beğeni ve sevgisini teknik direktörüyle alkış sesleriyle paylaşıyordu.
Eh hazır buluşmuşken Lorant’ın izlenimlerini de paylaşmalıydık elbette.
İstanbul’dan sonra Sivas’ta olmak nasıl?
Çok keyifli bir ortamdayım ve asla yabancılık çekmiyorum. Şehir güzel, her aradığınızı bulmak mümkün. Sonra kulüp tesislerimiz, antrenman sahalarımız mükemmel. Stadımızı gördünüz. Çok yakında ışık sistemide tamamlanıyor.
Sivasspor’un saha başarıları mı sizi böyle pozitif yapan?
Kesinlikle değil. Teknik adamlar her sonuç için hazırlıklıdır zaten. Bunca yıllık deneyimim bana saha sonuçlarıyla, özel yaşamımı karıştırmamayı öğretti. Elbette üzülür, keyifsiz olurum ama çevreme yansıtmam. Sporcularımın da aynı şekilde davranmasını isterim.
Henüz ilk yıl ama başarılı bir performans var şu an itibarıyla...
Hayır. Başarılı sayılabilmemiz için sezon sonunda da aynı trendi sağlamış olmamız gerekir. Şu anda ciddiyetle çalışarak görevini iyi yapmaya çalışan bir ekibiz. Daha almamız gereken çok yol, yapmamız gereken çok iş var. Futbolun eksikleri hiç bitmez. Her gün daha iyisini yapmanın yollarını aramalı, mutlaka da bulmalıyız.
Kadro yapınız nasıl?
Eksiksiz kadro kimde var? Ben elimdeki mevcudun örnekleyebileceği en yoğun performansın peşindeyim. Futbolcularım yetenekli, çalışkan ve hedefleri olan çocuklar. Deneyimli ve gençlerden kurulu yapımızın iyi harman olduğunu söyleyebilirim. Daha fazlasını isteyecek ve kazanacaklar. Gelecekleri için bu doğruyu hayata geçirmek zorundalar.
Oyun düşüncenizi açıklar mısınız biraz?
Macera yok. Realite, disiplin ve iyi mücadele. Hiç kimse belirlenmiş oyun kalıplarımızın ve mantelitemizin dışında gereksizlikler üretme hevesinde olmayacak. Dayanışma, paylaşım ve kollektif düşüncenin üretimi futbol değerlerimizi daha üst düzeye taşıyacaktır. Disiplin ve uyum en önemli değerimiz. Başarılar, başıbozuk yıldızlar aracılığıyla değil, mesleğinin gereğini yapan ve işinin değerini bilen futbolcular sayesinde kazanılır. Amacım bu yapıyı sabitleştirip, makine düzeninde işleyen sağlıklı bir oluşumu sahaya sürebilmek. Bunu da başaracağız.
Taraftarlar için neler söylemek istersiniz?
Sivasspor’a olan ilgi ve sevgilerini asla ihmal etmesinler. Dolu ve coşkulu tribünler, başarının en önemli etkenlerinden biridir. Daha da başarılı olmak isteyen ve gelişim peşinde olan yapımız var, onların da desteğiyle tüm Sivaslılar’ın gurur duyacağı başarılara adımızı yazdırabiliriz. Futbol denen oyunda başarının esas olduğunu biliyoruz. Ama aynı oyunun içinde zaman zaman istenmeyen sonuçların bulunduğunu da kabul etmek zorundayız. Dayanışma, birlik beraberlik her ortamda şart. Bu olguyu beraberce örneklersek, en sorunlu dönemler dahi aşılır. Sivas şehrini ve Sivaslıları seviyor, onların bir parçası olduğumu düşünüyorum.
Teşekkürler ve başarılar Werner Lorant...

Kaynak:FANATIK

Konu skywriter tarafından (05.01.2006 Saat 23:30 ) değiştirilmiştir..
skywriter isimli Üye şimdilik offline Konumundadır