Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor'a gönül veren ve basın camiasınında içerisinde olan bir arkadaşım telefon açıyor. Türkiye genelinde yayın yapan bir radyoda Sivasspor adına iki ayrı açıklama yapıldığını,bu iki ayrı açıklamanında çelişkilerle dolu olduğunu söyleyip tepki gösteriyordu.
Bu açıklamaları dinleyen çok sayıda sporseverinde kendisini arayarak bu konudaki tepkilerini dile getirdiğini ifade etti arkadaşım..
Sivasspor adına radyoda yapılan açıklamalardan birisi, futbolculara ve teknik heyete 12. haftaya kadar süre tanındığı söylenmiş.
Sivasspor adına konuşan diğer konuşmacı ise "Bülent hocanın sonuna kadar arkasındayız, Bülent hoca Başkanımız Mecnun Otyakmaz'la kader birliği etmiş birisi,dolayısıyla giderlerse birlikte giderler....." şeklinde konuşmalarda bulunmuş.
Peki ya, Bülent hoca, daha düne kadar ( Mehmet Yıldız'ın transferi konu olduğu zaman) "Bende dahil herkes satılabilir, ama adam satmayız!" diye açıklamalar yapmıyormuydu?
Bu şekildeki açıklamasını ben en az 2 veya 3 defa dinledim. Ben şahsen şu ortamda Bülent hocanın gitmesini istemem, çünkü Bülent hocanın şu aşamada gitmesi takıma kesinlikle katkı sağlamaz. Benim için önemli olan Bülent hoca deği,Sivasspor'un başarısıdır.
Bülent hocanın gitmesini istemeyen birisi olarak, "Bülent hoca Başkanımızla kader birliği yaptı,gideceksede birlikti giderler" şeklinde açıklama son derece yanlış! Kulüp kalıcı, kişiler geçicidir!
Eğer bir kulüp kişilere endeksliyse o kulüp henüz kulüp olamamıştır. Başkan Mecnun Otyakmaz'da zaman zaman yaptığı açıklamalarda bu konuya dikkat çekip "Sivasspor'u kurumsallaştırmak için çalışıyoruz" demişti.
Bülent hoca Başkanı sevebilir,ama bu sevgi özellikle "Sivas'ın menfaaleri" konusunda bir yere kadardır. Zaten Sivassporlu olupta Mecnun Başkanı sevmeyen ve ona saygı duymayan var mı?
Sivasspor profesyonel bir kulüp,profesyonel bir kulüptede " duygusallık" bir yere kadar olur.Hele bu kadar abartmalı durumlar hiç olmaz!