Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Dün Sivas'ta ,ne Sivasspor'un bu sezon aldığı ilk puan,nede oynadığı futbol konuşuldu. Herkesin dilinde Trabzonlu hakem (!) Abdullah Yılmaz'ın verdiği inanılmaz kararlar vardı. Sadece vermediği penaltı ve kırmızı kart değil, Sivaslı futbolculara en küçük bir pozisyonda sarı kart göstermesi, buna rağmen arkadan çekip yere indirerek Sivasspor'un hızlı gelişecek atağını önleyen Denizli'li futbolcuya kart göstermemesi, hakeme duyulan öfkenin ve tepkinin başında geliyordu.
Maçtan sonra Sayın Başkan Mecnun Otyakmaz'la hakem konusundaki düşüncelerini sorduğumda "Bu hakemin peşini bırakmayacağız, bundan sonra Sivasspor'un maçlarına verilmemesini isteyeceğiz" diyerek, Yiğidoları biraz olsun ferahlatacak açıklama yaptı. Tabi burada asıl önemli olan Abdullah Yılmaz denen adamın (!) maça hangi niyetle çıktığıdır. Ben kesinlikle iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum, daha doğrusu maç boyunca verdiği kararlar, benim böyle düşünmeme neden oluyor.
Eğer 48'deki pozisyonu Sivassporlu futbolcu taa orta sahadan görüp ellerini havaya kaldırıyor ve "penaltı" diyor, hakem burnunun dibindeki pozisyonu göremiyorsa sadece "körmüsün be adam!" demek lazım.
Tamam,hakem çok rezil bir maç yönetti. Sivasspor'un iki puanını resmen gasp etti. Peki bizde hiçmi kabahat yok? Olmaz olur mu! Dünde kısmen izah etmeye çalıştığım gibi,sahada böylesine art niyetli adam varken,onun işini kolaştırmak için adeta çırpındılar! Hele 48'deki o meşhur pozisyondan önce Sedat'ın hakemle girdiği diyalog! Ya arkadaş tıpkı çoğu Fenerbahçeli futbolcunun yaptığı gibi hakemin ikazına elişyle koluyla hareket yapıp, söylenerek cevap veriyor. Nitekim bunu yaptıktan kısa süre sonra sarı kartıda gördü.
Ya kardeşim, sen Fenerli futbolculara özeniyorsan hata ediyorsun,çünkü onların üzerinde, hakemlerin "korktuğu" forma var!
Tıpkı Sedat gibi, Ersen'de kart görmek için didindi durdu.
Ancak bir şeyide kesinlikle göz ardı etmemek gerekir. Her zaman Denizlispor gibi çok kötü bir takım bulamayız karşımızda. Maalesef defans yine güven verecek görüntüde değil! İnsanlar eli yüreğinde maç izliyor.
Eğer Sivasspor son 10-15 dakikaya en az 2-3 farkla önde girirse insanlara rahat ettirecek, yoksa işi çok zor.