Turkcell Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacak olan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun, "Yavaş yavaş sıkıntıların sonuna yaklaştığımızı düşünüyorum" dedi. Ligin 6. haftasında kendi sahasında oynadığı Bursaspor maçı sonrası Kırmızı beyazlı ekip 2 günlük iznin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye maçı hazırlıklarını başladı. Teknik direktör Bülent Uygun kontrolünde çalışmalarını başlayan kırmızı-beyazlı futbolcular 1 saat süren bir saha çalışması yaptı.
Koşu, açma-germe hareketleri, çeviklik ve çabukluğa yönelik istasyon çalışması, dar alanda kısa paslaşmalar ve kaleye şut atma çalışmaları yapan kırmızı beyazlı ekip yarı sahada çift kale maç ile antrenmanını tamamladı.
Antrenmana sakatlıkları bulunan Mehmet Yıldız, Abdurrahman Dereli, Onur Tuncer, Ersen Martin katılmazken Ugur Kavruk ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Teknik direktör Bülent Uygun antrenmanda futbolcularına maçta yaptıkları hataları göstererek, bunları tekrarlamamaları konusunda uyardı.
Uygun futbolcuların oyun içinde çabuk karar vermelerini ve hızlı oynamaları gereaktiğini söyledi.
İstanbul maçından galip ayrılarak moral bulmak istediklerini belirten teknik direktör Bülent Uygun, "Sezon başından beri her türlü talihsizliği yaşayan bir Sivasspor var. Ama artık bu sıkıntıların yavaş yavaş sonuna geldiğimizi düşünüyorum. Çünkü gerek sakatlarımızın belirli ölçülerde düzelmiş olması, sakatlıktan çıkana arkadaşlarımızın form bulması bizi sevindiriyor. Belki maçlarda hep yeniliyoruz ama, baktığımız zaman maçlarda rakibimizden daha çok pozisyona girdiğimizi görüyoruz. Ama bunun sonucu maça yansımıyor. Bu da istere istemez futbolcu kardeşlerimde sıkıntı yaratıyor. Bu haftadan itibaren çıkışın başlayacağını eski gücümüze tekrar kavuşacağımızı düşünüyorum" dedi.
Destek çağırısında bulunan Uygun, "Ben futbolcu kardeşlerimin o onurlu mücadeleyi verip, kendilerini yakışanı yapacaklarına inanıyorum. Bazı gazetelerde futbolculara ceza vereceğimiz yazıyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Alınan mağlubiyetler futbolcular için bir ceza. Biz onlardan eski güçlerine kavuşmalarını bekliyoruz."dedi.
Sezon başında İstanbul Büyükşehir Belediyespor' dan Sivasspor'a transfer olan
Erman Kılıç ise, "Haftalardan beri kötü gidişimiz devam ediyor. Çalışmalarımızda da hocamızın söylediklerini aynen yerine getirmeye çalışıyoruz. İstanbul Belediye maçı ile çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum. Alınan kötü sonuçlar bizi çok etkiliyor. Alınacak bir galibiyet bizi daha iyi yerlere getirecektir en azından güven sağlayacaktır" dedi.
Kaynak : DHA