Sivasspor'da Bülent Uygun'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı merakla bekleniyordu. Sivasspor Kulübü basın sorumlusu Fikret Ünsal'ın, 'yurtdışında çalışan bir Türk'le anlaşmaya vardık' şeklindeki açıklaması bu merakı daha da artırdı. Editörümüz Hilmi Sever bu gelişmeler üzerine ismi ön plana çıkan teknik direktörlük yaşantısını Güney Afrika Ligi takımlarından Ajax Cape Town'da sürdüren Muhsin Ertuğral'a ulaştı.
İki gündür İstanbul'da bulunan Ertuğral, Sivasspor ile görüştüğünü doğrularken, bu akşam Güney Afrika'ya geri döneceğini söyledi. 'Sivasspor ile anlaştınız mı?' sorumuza deneyimli teknik adam şu yanıtı verdi: "
Sivasspor Kulubü ile bir ön görüşmemiz oldu ancak kesin bir anlaşmaya vardık diyemeyiz. Sivasspor'un mutlaka görüştüğü başka isimler de vardır. Onlar da kendilerine göre bir takım değerlendirmeler yapacaklardır. Ben de kulübüm Ajax Cape Town'ın başkanıyla bir görüşme yapacağım. Şu an kulubümle 2,5 yıllık daha sözleşmem var. Eğer Sivasspor Kulubü'nden kesin olarak anlaştık yönünde bir açıklama yapıldıysa bunu erken bir açıklama olarak değerlendirebiliriz."
Türkiye'de bir takımı çalıştırmak istediğini söyleyen Ertuğral sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de çalışmayı tabii ki çok istiyorum. Yurtdışında uzun yıllardır yaşadım ve çalıştım, artık kendi ülkemde bir takımda görev almak istiyorum. Bu yurtdışında yaşayan her Türk evladının içinde bir özlemdir.
Sivasspor da çok kaliteli oyunculardan oluşan ve potansiyeli olan bir kulüp. Anlaşma sağlanırsa Sivasspor'da çalışmak isterim."
NOT: Muhsin Ertuğral'ın çalıştırdığı Ajax Cape Town 10 haftası geride kalan Güney Afrika 1. Ligi'nde topladığı 15 puan ile 6. sırada yer alıyor.
Haber: Hilmi SEVER
06.10.2009
Kaynak : Sporx.com