Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Dün Gaziantepspor'la ilgili ajanslara düşen bir haber beni bir hayli üzdü. Haberin ana başlığı şu "Sivasspor'u hafife almıyoruz!"
Bu tür açıklamalar genellikle, güçlü takımların,zayıf takımlarla oynayacağı maç öncesi yapılır. Mesela, alt sıralarda bulunan ve neredeyse averaj takımı olan biriyle lider olan takımın maçı öncesi, o lider takımın hocası veya yöneticileri böyle bir açıklamaya ihtiyaç duyar.
Demekki,Gaziantep'ten Sivasspor çok basit ve zayıf görünüyor ki, hocaları bu şekildeki açıklamaya ihtiyaç duymuşlmar.
Allah verede maça kadar bu düşüncede olsalar. Yani "Fener'i yendikten sonra Sivasspor'u rahat yeneriz" deseler keşke!
Vay be! Gerçektende " Ne oldum değil, ne olacağım demeliymiş "Şu işe bakın, geçen sezon ağzı bir karış açık Sivasspor'u sadece izleyen Gaziantep camiası bu sezon Sivasspor'u sıradan görüyor! Görsünler bakalım! Lafla peyir gemisi yürümüyor. Pazar günü hep beraber göreceğiz. Bir Sivaslı olarak rakip takım cephesinden bu tür haberler almak beni rahatsız ettiği kadarda maç için umutlarımıda arttırıyor.
Fener'i 2-1 yendikten sonra doğal olarak göklere çıktılar,çıkarıldır.
Bu Gaziantep'ten bize yansıyan görüntüler.
Peki ya Sivasspor'da durum nasıl?
Önceki gün Teknik Direktör Muhsin Erutğral'la azda olsa Gaziantep maçını konuştuk. Tabiki "kazanmak için sahaya çıkacağız" diyor. Beni en çok umutlandıran hocanın bu şekildeki açıklaması değil,söyleyiş tarzı ve gözlerindeki parıltıydı. Anlaşılan hoca gerçekten Sivas'a ve Sivasspor'a isteyerek gelmiş, işini inançla ve severekte yapıyor.
Bu bence futbolculara verilecek olan teknik ve taktik kadar önemli bir konu.
Hoca Sivaslı'nın kendisinden beklentilerini gayet iyi biliyor. İlk kez 4 Eylül'de taraftarının karşısına çıkacak olan Muhsin hoca futbolcularına çok güveniyor. Geldiği günden bu yana "Çok iyi takımım var" diyen hoca, bunu Gaziantep maçında ispatlayacak.
Yolun ve şansın açık olsun Muhsin hocam...