Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Bilindiği gibi Sivasspor bu hafta komşu şehrin takımı Kaysrispor’la zorlu bir maça çıkacak.
Her şeyden önce bu maçın iki komşu şehre yakışır biçimde dostluk içerisinde geçmesini ve kazananında Sivasspor olmasını diliyorum.
Kayserispor ve Sivasspor’un son oynadığı maçları izleyenler,bu maçın kesin favorisinin Kayserispor olduğunu düşünüyor. Buna gerekçe olarakta Sivasspor’un Galatasaray önünde,Kayserispor’unda Fenerbahçe karşısındaki futbolu gösteriliyor.
Doğru, Sivasspor Galatasaray maçında gerçektende futbol adına hiçbir şey yapmadı,yapamadı. Buna karşılık Kayserispor ise Fenerbahçe karşısında son derece etkiliydi ve belkide farklı şekilde kazanacağı maçı berabere bitirdi. Son oynanan maçlara bakıpta karar verenler şunu unutmasın, bir önceki maçlar oynanacak olanlar için kesinlikle ölçü olmuyor. Bakın size bir örnek vereyim. Sivasspor ligin 2. haftasında Fener’e 3-0 yenildi. O Fener’de Gaziantep’e yenildi. Gaziantepspor’da Sivasspor’dan 3 yedi! Şimdi bu manzaraya bakıldığında oynanan maçların,oynanmayan maçlar için nasıl ölçü olduğu söylenebilir?
Sivasspor’un son oynadığı Galatasaray maçındaki futbolunu sıradan bir 2.lig takımına karşıda oynasada kazanamazdı. O gün Sivasspor’da bir şeyler vardı! O Sivasspor’un bir daha görüneceğini zannetmiyorum. Eğer görünürsede zaten yapacak bir şeyde kalmaz. Onun için ne Kayserispor’un son oynadığı nede Sivasspor’un maçları ölçü alınmamalı.
Sivassporlu futbolcular geçen haftayı tamamen kafalarından silerek Kayseri maçına iyi hazırlanıp, taraftarınında desteğini arkasına alarak gerçek futbolunu ortaya koymalı. Zaten bunu yapmaktanda başka çare yok!
Benim şu aşamada Sivasspor’dan beklentim şöyle. Kendi sahasında oynayacağı 3 maçıda kazanıp birkaç puanda deplasmandan alarak kabus gibi geçen ligin ilk yarısını tamamlaması.
İkinci yarıda Muhsin hocanın gerekli yerlere yeni isimler takviye yapacağını düşünürsek, bundan iyisi can sağlığı olur!