Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Hiç bir futbolcu oynadığı takım ve bulunduğu şehir hakkında böyle çirkin açıklamalar yapamaz,yapmamıştırda..
Fransız futbolcu Yannick Kamanan’ın ülkesindeki bir dergiye verdiği röportajda,Sivas’ı yerden yere vurduğu ve Teknik Direktör Muhsin Ertuğral’ıda üstü kapalı tehdit ettiği belirtiliyor. Doğrusu zeki problemi olmayan,içinde çok azda futbol oynama hevesi bulunan bir insan bu şekilde açıklama yapmaz! Dedimya,İnşallah bu haber tamamıyla yalandır,çarpıtmadır ve Kamanan’da bugün yarın çıkıp “ Ben böyle bir şey demedim” diyerek biraz olsun bizi rahatlatır.
Eğer haber doğruysa Kamnanan’a söyleyecek çok sözüm var! Ama dediğim gibi,böyle bir açıklama yaptığına inanmak istemiyorum,Kamanan’ın bugünden tezi yok çıkıp “ Ben böyle bir şey demedim,Sivas Türkiye’nin önemli şehirlerinden ve kulüplerinden birisi” demesini bekliyoruz.
Aslında Kamanan’ın Sivas’ı 1850’li yıllara götürmesi,imkanlar sınırlı vs. demesi bana birilerinin ağzından konuştuğu imajı veriyor.
Nankörlük yapma Kamanan kardeş! Bak, 3 kıtada görev yapmış,Dünya’nın önde gelen kulüplerinde çalışan hocan Muhsin Erutğral ne diyor? “ Sivas’daki imkanlar bir çok ünlü Avrupa takımında yok,hatta Ajax’ta bile yok”
Sivas’ta mutlu olmadığını,Sivas’a alışamadığını,yedek beklemeyi kabul etmediğini söyleyebilirsin, ama Sivas’ı 18.yüzyıl şehirleriyle bir tutamazsın,Sivas’ta imkanlar yok diyemezsin!
Şimdi sana soruyorum; O bindiğin otobüs,bırak Türkiye’de Avrupa’da kaç takımda var? Hangi Avrupa takımında alttan ısıtmalı, sentetik, kapalı, suni ve gerçek çimlerden oluşan 5-6 tane antrenman sahası var? Paranı günü gününe alıyorsan,futbol oynamak için gerekli her türlü imkanında varsa,sana konuşmak değil susmak düşer!
Maçlarda yedek beklemeni,bende dahil hemen hemen bütün taraftarlar istemiyor. Çok iyi futbolcusun,onun içinde onbirde sahaya çıkmanı istiyoruz. Bunlar farklı şeyler. Sivasspor’da mukavelesi devam eden bir futbolcu “ Böyle yedek kalmaya devam edersem, giderim gibi” imalarda bulunamaz. Gerçekten böyle bir açıklama yaptıysan, Fener’e giden Bilica’dan ve onun eşi Jackeline’den utansın!Her ikiside hayatlarının en gazel yıllarından birisini Sivas’ta geçirdiğini söylüyor,buna kanıt olarakta bilica “58” numarayı giyiyor.
Uzun lafın kısası,Sivasspor yönetiminin en kısa zamanda Kamanan’la konuşup,böyle bir açıklama yapıp yapmadığı araştırmalı,eğer yaptıysa gereğinide yapmalı. Hiç kimse Sivasspor’un üzerine olamaz! Sivasspor ve Sivas için böyle “küstahca” açıklama yapamaz!
Yalan,ben böyle bir şey demedim de Kamanan!...