Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Fenerbahçe’nin oynadığı takımlarla bir hafta sonra Sivasspor’un oynayacak olması Fenerbahçe maçlarına ilgimi biraz artırdı. Böyle maçlarda Fenerbahçe’nin değil, rakibinin ne yaptığına bakıyor, onunla ilgileniyorum. Geçen hafta oynanan İstanbul Büyükşehir-Fenerbahçe maçınıda dikkatle takip ettim. Sivasspor’u yakından ilgilendiren sadece bir pozisyon vardı. O da,sakatlanan Gökhan Süzen’in yerine giren defans oyuncusu Ekrem Ekşioğlu’nun Guiza’ya yaptığı hareketti. Hakem Fırat Aydınus çok büyük hata yaparak Ekrem’i oyundan atmadı. Şimdi bu futbolcu Sivasspor’a karşı forma giyebilecek. Eğer kırmızı kart görmüş olsaydı, defansın göbeğinde oynayan Gökhan’dan sonra Ekrem’de olmayacaktı, buda Sivasspor için önemli bir avantaj oluşturacaktı ama olmadı.
Gelelim Sivasspor’a
Şunu açıkça belirtmeliyim ki, Sivasspor taraftarını süper lig tarihinde ilk kez bu kadar öfkeli, umutsuz ve tepkili gördüm. Tabi bunun sebepleri var. Birincisi ve beklide en önemlisi takımın oynadığı kötü futbol. Sivasspor’un kazandığı maçlarda bile iyi futbol oynamaması,gelecek için taraftarı endişelendiriyor. Bunun yanı sıra, Kasımpaşa, Denizli, Manisa ve Diyarbakır gibi takımların oynadığı futbolu görüyor ve doğal olarak kendi takımını eleştiriyor.
Birebir görüştüğümüz ve taraftar sitelerinde okuduğumuz yorumlarda bunu açıkça görmek mümkün. Beni en çok tedirgin eden konu, taraftarların Teknik heyete ve futbolculara karşı ağır eleştirileri. Şunu da hemen belirteyim. Benim için önemli olan Muhsin Ertuğral, yada bir başka şahıs değil, önemli olan Sivasspor’dur. Onun için böyle kritik durumlarda kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp, Sivasspor etrafında kenetlenmek mecburiyetindeyiz. “ Bülent Uygun şunu yapmış,felan futbolcuyu göndermemeliydi…” gibi beyhude tartışmaların Sivasspor’a zerre kadar faydası olmayacağı gibi çok büyük zararlı olur.
Sivasspor’da eleştirilmesi gereken tek konu futbolcuların performansı olmalı. Zaten bunuda belirli ölçülerde yapıyoruz.
Sivasspor’un bu durumdan bir an önce “silkinip” çıkması için tek çare var, o da kenetlenmek! Bunun dışında yapılacak ve konuşulacak her şey takımın aleyhine olur. Şu anda geçmişi sorgulama zamanı değil. Sorgulansada faydası olmaz.
Bu sezonu kazasız belasız atlatmanın yollarına bakılmalı. Onun içinde Sivasspor’a “Tam destek, hep destek” diyorum.