7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda şarkı yarışmasında “Sivas'ın Yollarına Türküsünü” söyleyerek birinci olan Mozambikli Bangaiana Jose ile olimpiyatlarda Türkçe konuşma yarışmasında ikinci olan Nilza Macie, Sivaspor Tesislerini gezdi.
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan Mozambikli Bangiane Jose (14) ve Nilza Macie (15), Sivas'a geldi. Mozambik'te Türk okulunda eğitim gördükleri ve Sivasspor hayranı oldukları belirtilen Mozambikli kızlar, Sivasspor Tesislerini de ziyaret etti. Mozambikli gençleri karşılayan Sivasspor Genel Müdürü Cafer Kaplan ve Külüp Müdürü Nihat Karaman, kızlara Sivasspor forması ve atkısı hediye etti. Kaplan ve Karaman ile sohbet eden Mozambikli kızlar, Sivas ve Sivasspor'a ilişkin görüşlerini de aktardı. Geçen yıl Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda “Sivas'ın Yollarına Türküsünü” söyleyerek birinci olan Bangiane Jose, istek üzerine türküyü yine seslendirdi. Sivas'ın Yollarına Türküsü'nü Sivas'ta söylemekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Jose, “Geçen yıl Sivas'a gelmeyi çok istemiştim, ancak gelemedim. Sivas'ı ve Sivasspor'u çok seviyorum. Sivas benim ikinci vatanım. Sivasspor'u tutuyorum” dedi. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile tanışmayı da çok istediğini belirten Jose, yarın İstanbul'a giderek Otyakmaz'ı ziyaret edeceğini söyledi. Nilza Macie de iyi konuk edildiklerini, üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelmeyi planladığını kaydetti. Temel fıkrası anlatan Macie, anlattığı diğer Türkçe fıkralarla da yanındakileri güldürdü. Kaplan ve Karaman da ziyaretten dolayı Mozambikli genç kızlara teşekkür etti.
Sivas`in Sesi Gazetesi