Yiğidolar'ın tecrübeli teknik patronu Mesut Bakkal ve kaptanı Mehmet Yıldız, Hollanda'dan seslendi. İki ismin de ortak bir iddiası vardı: Bu sezon çok farklı olacak...
Sivasspor, Hollanda’da yeni sezona bomba gibi hazırlanıyor... Başkan Mecnun Odyakmaz bile, kampta tüm zamanını takımla beraber geçiriyor, desek yeterli olur herhalde. Geçen sezon yaşanan hayal kırıklığından sonra hazırlıklarını çok sıkı bir tempoda sürdüren Yiğidolar’da teknik patron Mesut Bakkal ve kaptan Mehmet Yıldız, Hollanda kampında sorularımızı samimiyetle yanıtladı... Sohbete ilk olarak Mesut Hoca’yla başladık...
Uyuyan devi uyandırdık
Tecrübeli teknik adam Mesut Bakkal, geçen sezondan başlıyor anlatmaya: “2009-2010 sezonunda zor bir dönemden geçtik. Göreve geldiğimde içi boşalmış, umutları zayıf bir takım bulmuştum. İlk toplantımda oyuncularıma son iki sezondaki başarılarını hatırlattım. ‘Süper Lig’de 74 puan toplayan takım sizsiniz’ dedim. İyi çalışmadıklarını ve moralsiz olduklarını söylediler. Ligin son bölümünde bir teknik adam olarak oyunculara fizik güç yüklemem mümkün değildi. Ancak o kısa zamanda beyinlerine yükleceğim çok şey olduğunu biliyordum. Bunu sağlayarak uyuyan devi uyandırdım ve ligde kalmayı başardık.
Yönetime teşekkür ederim
Oyuncularıma, ‘Geçen sezon iyi çalışmadığınızı söylemiştiniz. Buyrun çalışmaya.’ dedim ve çok yoğun bir çalışma temposuyla işe başladık. Gerçekten de yönetimime teşekkür ediyorum. Hazırlık kampında hemen hemen tam kadro çalışıyoruz. İşler de yolunda gidiyor. Sadece orta alana bir takviye planımız var. Gerisi tamamen bize ait. Tüm oyuncularımı görebilmek, hepsine şans vermek için kamp döneminde hazırlık maçlarını çok tuttum.
Zengin bir kadromuz var
Kadromuzu çeşitlilik yönünden de zengin bir takım. Her mevkiide forma giymeye hazır iki elemanım var. Aslında bir şansım da iç transferde o başarılı olmuş kadrodan 7-8 oyuncunun takımda kalması. Yani iskelet duruyor. Biz de bu iskeleti yaptığımız yeni transferlerle daha da güçlü hale getirdik.
Sivas’ı çok seviyorum
Sivas’ta çok seviliyorum. Hani derler ya tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Bunu eyyam olsun diye söylemiyorum.
Allah her teknik direktöre Sivasspor’da çalışmayı nasib etsin. Müthiş düzgün işleyen bir kulüp yapısı var. Hiçbir futbolcuya borcu olmayan para konuşulmayan bir takımda çalışmak bir teknik direktör için çok çok önemli. Hedefimiz tekrar tatları damaklarında kalan Sivasspor’un başarılı günlerini taraftarımıza tekrar tattırmak. Geçen yıl sakatlığı nedeniyle ortalarda görülmemesine rağmen son maçlarda yer alıp takımın ligde kalmasında büyük payı olan Kaptan Mehmet Yıldız ise bu sezon ise Sivasspor camiasına ‘Dönüyorum’ diye seslendi.
Dönüşümüz muhteşem olacak
Üst üste öyle şanssızlıklar yaşadık ki inanılır gibi değil. Daha hazırlık maçlarından başlayan yenilgiler, transferlerdeki gecikmeler, sakatlıklar... Sanki hepsi bir bütün olark kötü sonun habercisiydi. Ne yapsak bir türlü işlerimiz rast gitmedi. Kötü oynarken kaybettik ama iyi oynadığımız maçlarda da kazanamadık. Artık bütün bunlar geride kaldı ve biz yeni bir sayfa yeni bir sezona umut dolu hazırlanıyoruz.
En büyük transfer Ceyhun...
Bu sezon ki, yerli ve yabancı transferlerimiz çok isabetli... Geçen sezon gidenlerin yeri dolmamıştı ve yabancı transferleri vasatın altında çıkmıştı. Ama bu sezon gidenlerin yerini doldurduk. Ayrıca Ceyhun abi gibi çok önemli bir tecrübe aramıza katıldı. Yeteneğini bilmeyen yok eğer gerçek performansını sahaya yansıttığınızda takıma katkısı inanılmaz olacak çünkü öyle bir oyuncunun eksikliğini her zaman hissettik. Şampiyonluğa gittiğimiz dönemde Ceyhun abi olsaydı biz şampiyon olurduk bunu çok içten söylüyorum.
Son söz taraftara
Lige az bir zaman kaldı ve hazırız. Taraftarımızın içi rahat olsun. Onlar tribünden desteklerini versinler. Gerisini biz halledeceğiz. Takım olarak bu sezona Yiğido ismine yakışanı yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Tunç Kayacı/FANATİK Özel Röportaj