Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Bursaspor ile ligde yapacakları maçla ilgili olarak, ''Kazanma coşkumuzu ortaya koyup bu maçı kayıpsız geçmek istiyoruz'' dedi.
Ligde 28 Ağustos Cumartesi günü sahasında son şampiyon Bursaspor'u konuk edecek Sivasspor'da, teknik direktör Mesut Bakkal ve takım kaptanı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.
Bakkal ve Yıldız'ı birer Sivaslı olarak gördüklerini söyleyen Ürgüp, Galatasaray maçında yaşattıkları için ikilinin nezdinde Sivasspor camiasına teşekkür etti. Ürgüp, ''Galatasaray karşısında mücadele eden, galibiyet için çırpınan, 90 dakika mücadeleyi bırakmayan bir takım vardı. Ardından Antalya beraberliği, hocamın ifadesine göre galip de gelinebilirdi ama bu işler kısmet işi. Beraberlik de iyi bir neticedir, bu hafta da devamını getirmelerini beklediğimizi ve kendilerine dua ettiğimizi kamuoyunun huzurunda beyan ediyorum. Sivasspor'a başarılar diliyorum'' dedi.
Belediye olarak her zaman Sivasspor'un yanında olduklarını anlatan Ürgüp, 3. Lig'in yeni ekiplerinden 4 Eylül Belediyespor'a verdikleri destekten dolayı da Sivasspor yönetimine ve teknik heyetine teşekkür etti.
Sivasspor'un şehre çok şeyler kattığını aktaran Ürgüp, ''İşte 1993'teki hadiseler oldu, ayrılıklar oldu, problemler oldu, ama Sivasspor Alevisi, Sünnisi, sağcısı, solcusu bütün Sivaslıları bir araya getirdi. Ben işin en çok da bu kısmını önemsiyorum'' ifadelerini kullandı.
MESUT BAKKAL
Mesut Bakkal ise 4 Eylül Belediyespor gibi çok güzel bir takım ortaya çıkardıkları için Ürgüp'e teşekkür ederek, hem Üsküdar Anadolu takımının, hem de Sivas 4 Eylül Belediyespor'un Sivasspor'un alt yapısı olduğunu söyledi.
Ziyaretin ardından Bursaspor maçı ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakkal, Bursaspor'un son şampiyon olduğunun belirtilmesi üzerine, ''Sivasspor olarak biz de gönüllerin şampiyonuyuz'' ifadelerini kullandı.
Bakkal, şunları söyledi: ''Geldiğim günden beri, yaklaşık 10 haftadır mağlubiyetimiz yok, öncelikle bunu korumak istiyoruz. Sezon başındaki çalışmalarımız planlı ve programlı şekilde devam ediyor. Aldığımız 2 sonuç da bunların bir meyvesi, biz de buna devam etmek istiyoruz. Güzel bir takım birlikteliği yakaladık, iyi bir arkadaşlık ortamımız var, iyi oyunumuz var, bu oyunu da devam ettirmek istiyoruz.''
Bursaspor'u geçen sezon ki şampiyonluğundan dolayı bir kez daha tebrik eden Bakkal, ''Anadolu'nun gururu oldular. Sivasspor'un başlattığı ve bitiremediği yolu onlar bitirdiler. Bu da bizi ayrı derecede mutlu etti, kendilerini bir kez daha kutluyorum'' dedi.
Bursaspor maçının zor bir karşılaşma olduğunu kaydeden Bakkal, ''Kolay bir maç değil, ama bugün Süper Lig'de her maç zor. Biz yine aynı coşkulu oyunumuzu, kazanma coşkumuzu ortaya koyup bu maçı da kayıpsız geçmek istiyoruz'' diye konuştu.
Bakkal, sakatlığı devam eden Hayrettin Yerlikaya dışında eksiklerinin olmadığını sözlerine ekledi.