Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay dün yaptığı açıklamada önemli konulara değindi. Sivasspor’un ligde kalacağını söyleyen Çalımbay bundan sonraki sürecin oldukca zorlu maçlarla devam edeceğini belirtti.
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay dün yaptığı açıklamada Bucaspor maçının kader maçı olduğunu söyledi.
TRT 1 televizyonuna konuşan Çalımbay, Beşiktaş'tan eski takım arkadaşı Feyyaz Uçar'ın sorularını cevapladı.
Son derece önemli açıklamalarda bulunan Çalımbay, "önümüzdeki Bucasspor maçı oldukça önemli.
Bu maçtan galibiyetle ayrılmamız halinde çok önemli bir avantaj yakalayacağız" dedi.
Fikstür avantajları bulunduğunu söyleyen fakat ligdeki tüm maçların oldukça zorlu geçtiğini de belirten Çalımbay, "fikstür avantajı olmasına rağmen buna bakmayacağız. Çıkıp futbolumuzu oynamalıyız ve bu maçtan ne olursa olsun galibiyetle ayrılmalıyız. Her maçta galibiyetle ayrılmayı becerirsek ince hesaplara gerek kalmaz" dedi.
Kayserispor maçında takımın çok iyi futbol ortaya koyduğunu belirten Çalımbay, "alınan galibiyetten dolayı futbolcularımı tekrar tebrik ediyorum" dedi.
KADİR'İN KART GÖRMESİ KÖTÜ OLDU
Takımda sakat futbolcuların iyileştiği, Abdurrahman ve Uğur'un antrenmanlara çıkarak takımla birlikte çalıştığını söyleyen Çalımbay, "Bucaspor maçında Kadir'in olmayışı kötü oldu.
Fakat onun yerine oynatacağımız oyuncumuz da çok faydalı işler çıkaracaktır" dedi.
LİGDE KALACAĞIZ
Sivasspor'un şuanki amacının ligde kalmak olduğunu vurgulayan Çalımbay, "diğer takımlardan bir adım öndeyiz. Fakat oynadığımız lig öyle bir hal aldı ki her an sıralama değişebiliyor. Bunun için bir puanın bile çok önemi var. Ne kadar çok maç kazanırsak ligde kalırız. Amacımız Sivasspor'u bu yıl ligde bırakmak.
Önümüzdeki sezon zaten ilk 5'e oynayacak bir takım olacağız" ifadelerini kullandı.
TARAFTARA TEŞEKKÜR
Kayserispor maçında taraftarların oldukça iyi destek verdiğini söyleyen Çalımbay, "onlara teşekkür ediyorum. Kayserispor maçında çok iyi iş çıkardılar. Oldukça güzel bir destek ile galip gelmesini bildik.
Taraftarlarımız kötü gün dostu. Her zaman yanımızda olduğu gibi inanıyorum ki bundan sonra da yanımızda olacaklar. Bize verdikleri destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
Sivas'ın Sesi