Hareketli hafta
Abdullah YİĞİT
Sivas için son derece hareketli geçen bir haftayı geride bıraktık. Sivas'ta ilk defa oynanan resmi Milli maç,Sivasspor'un Tokat'taki hazırlık maçı,4 Eylül Belediyespor'un kritik Play-Off'a kalma maçı, BAL ligndeki temsilcimiz İl Özel İdarespor'un zorlu Çarşamba maçı ve Üniversiteler arası futbol maçları.
Bunların hepsi geçtiğimiz cuma ve cumartesi günleri yaşandı.
Milli maça kısaca değinmek gerekirse,alınan 6-1'lik galibiyet hiç şüphesiz Ümit Milliler açısından müthiş bir skor. Ancak Sivas açısından bakıldığında daha fazla ilgi olabilirdi. Kimilerine göre,stadın yarısının dolması yeterli olsada,ben bunu bir kaç nedenden dolayı yeterli bulmuyorum. Birincisi,Sivaslı'nın Milli maçlara ne kadar istekli ve susamış olduğunu daha net gösterebilirdik. İkincisi,yeni yapılacak stad kapasitesinin (25 bin kişilik) Sivas'a az geleceği mesajıda verilebilirdi.
Deniliyorki, " Ümit millilerin bundan önce oynadığı hangi maçta bu kadar seyirci vardı". Doğru,belkide bu kadar taraftar önünde fazla oynamadılar,ama işin o yönü Sivaslı olarak bizi fazla ilgilendirmiyor,burada önemli olan bizim vereceğimiz mesajdı. Maçın 17'de olması ,esnafın iş yerinin açık olması filan mazeret değil. Durumu müsait olanlar gelse yine yeterdi.
15 bin kişilik stad dolu olsaydı,inanın bugün TFF'de bu konuşuluyor olurdu.
•••
Sivasspor Milli maçlar nedeniyle verilen arada Tokat'ta oynadığı maçı 3-2 kazandı. Tabi burada skora değil,oynanan futbola bakmak lazım. Hatta " Tokatspor'dan niçin 2 gol yendi?" buna bakmak gerekir. Beşiktaş maçına her bakımdan moralli çıkacak olan Kırmızı-beyazlılar içinde iyi bir hafta geride kaldı.
•••
3.ligdeki temsilcimiz 4 Eylül Belediyespor bizi şaşırtmaya devam ediyor. Üst üste aldığı kötü sonuçlarla Play-Off şansını bile zora sokan 4 Eylül belediyespor'daki bu ani düşüşün mutlaka bir nedeni olmalı.
•••
BAL ligndeki İl Özel İdarespor için hem söyleyecek çok şey var,hemde hiç bir şey yok!
Sadece yazık oldu demek geliyor içimden. Eğer biraz daha ilgi gösterilse ve bir kaç iyi transfer yapılsaydı şimdiye çoktan şampiyonluk turunu atmıştı.
Ben her şeye rağmen,başta Antrenör Ahad Ayvalıoğlu'nu ve futbolcularını yürekten tebrik ediyorum.
Hürdoğan