|
22.07.2011, 17:10
|
|
Usta Yiğido
778 Mesajına 1.676 Kez Teşekkür Edildi.
|
Bari siz yapmayın!
Gaziantepspor'un Taraftar Derneği, dün akşam oynanan Gaziantep- FC Minsk maçı öncesinde taraftarlarına siyah kurdele dağıtmış. Nedeni de, malum şike olaylarını protesto etmek içinmiş. İlk bakışta bunu yapan derneğe veya kişiye “Bravo, çok iyi yaptın” demek gerekir,ama ben demiyorum,diyemiyorum..
Çünkü futbolda ayak oyunları dendiği zaman benim ve bütün Sivasspor taraftarının aklına ilk olarak,3 sezon önceki Gaziantep-Sivasspor maçı geliyor. Hatırlanacağı gibi, Gaziantep'in ligde hiçbir iddiası yokken, şampiyonluğa koşan Sivasspor o maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamlamış, devre arasında Gaziantep Başkanı soyunma odasına girerek, futbolcularına galibiyet priminin 3-5 kat artırdığını söylemiş, canını dişine takan Gaziantepli futbolcular sahadan 2-1 galip ayrılarak, Sivasspor'a şampiyonluk yolunda çok büyük darbe vurduğu gibi, çekiştiği Beşiktaş'a da inanılmaz avantaj sağlamıştı.
Daha sonra, Gaziantepspor Başkanın Beşiktaş Başkanıyla iş ortaklığı olduğu öğrenildi.
Bu maç için söyleyecek fazla bir şey yok. Her şey ortada. Buna rağmen kimse hiçbir şey yapmadığı gibi ciddi manada gündeme bile getirmedi. Sadece bağrı yanan Sivaslılar isyan etti, fakat kimse duymadı!
Sivasspor'un şansızlığı o zaman sporda şiddet yasanının yürürlükte olmamasıydı.
Dün “Temiz futbol” istediklerini belirterek taraftarına siyah kurdele dağıtan, dernek başkanı da, söz konusu maçta neler olduğunu, maçtan sonra duymuştur. Gaziantepli bu dernek başkanının,hiçbir iddiası olmayan takıma kulübün primi 3-5 kat artırmasının ne anlama geldiğini bilecek kadar da zekası vardır herhalde!!
Türkiye'de şike operasyonu başladığı günden sonra yazılan ve çizilenlere bakıyorum da, adı bu olaylarla fazla anılmayan kulüpler kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermeye çalışıyorlar.
Keşke, 14 Nisan 2011'den öncesi de mercek altına alınsa da hep beraber görsek, bakın o zaman neler çıkar neler!..
|
|
|
Yukarıdaki Mesaj için 24 Kullanıcı Yusuf Çevik'a Teşekkür Ediyor...
|
58CeZa58, 58MUAMMER58, Ali Selim, BekirBayrak, burak58as553, EneS ElmaS, fatih585858, Ferhat06, GrP_GARDAŞLAR, HaKaN, ihtiyar yiğido, kamışlı58, kiNgSiZe58, MaXiMuM, nuri_58, oguzhan58 sivas, Salim58, sivasfutbol, skullo**58, stain, yigidolar06, yol58, ŞARK58, şarkışla 58 |
| |