Alevlerin arasından futbola dönen adam
Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen forması giyen A Milli Takım oyuncusu Ömer Toprak, hala tam anlamıyla gerçek formuna ulaşamadığını dile getirdi.
A Milli Futbol Takımı'nın gurbetçi futbolcusu Ömer Toprak, hala tam anlamıyla gerçek formunu bulamadığını, her geçen gün daha iyiye gittiğini, milli takıma faydalı olabileceğini düşündüğünü söyledi.
Futbol Federasyonu'nun ''Tam Saha'' dergisinde röportajı yer alan Ömer, milli takım tercihinde Türkiye'yi seçmesiyle ilgili olarak daha önceki girişimlerin neden sonuçsuz kaldığı sorusuna, ''Gerçekten de Oğuz Hoca olsun Erdal Ağabey (Keser) olsun sürekli aradılar ve benimle ilgilendiler. İşin bu kadar uzun sürmesi tamamen benim form durumumla ilgiliydi. Geçirdiğim kazanın ardından kendimi toparlamam kolay olmadı. O halimle milli takım için yararlı olamazdım. Kendimi milli takım için hazır görmediğimden bu iş bu kadar uzadı. Ben Milli Takım'a gidecek oyuncunun belli bir düzeyin üzerinde olması gerektiğine inanıyorum ve açıkçası kısa bir süre öncesine kadar kendimi o düzeyde görmüyordum. Şimdi bile tam anlamıyla gerçek formumu bulmuş değilim. Ama her gün daha iyiye gidiyorum ve milli takımımıza faydalı olabileceğimi düşünüyorum'' şeklinde yanıt verdi.
''Umutlarımızı büyük ölçüde Almanya'daki oyunculara bağlamış durumdayız. Sen bu tabloyu nasıl açıklıyorsun?'' sorusuna verdiği yanıtta, Almanya'daki altyapı sistemine övgüde bulunan Bayer Leverkusen'de forma giyen Ömer şunları kaydetti:
''Türkiye'deki futbol altyapısını bilmediğim için bir kıyaslama yapmam yanlış şeyler söylememe neden olabilir. Ama Almanya'ya bakarsak, altyapılarda gerçekten de üst düzeyde bir eğitim verildiğini görürüz. Orada çok profesyonel bir altyapı organizasyonu var. Bunu anlamak için Alman Milli Takımı'na bakmak da yeterli. Genç oyuncuların yetenek, teknik ve fizik güçlerinin kalitesini hepimiz görebiliriz. Bence Almanya çok iyi bir kadro ve altyapıdan yeni oyuncular yetiştirerek bu kaliteyi artırıyor. 2004 Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkamayınca bir iç hesaplaşma yaptılar ve yepyeni bir altyapı sistemi kurdular. O günden itibaren de sürekli bir çıkış içindeler.''
-Alevlerin arasından futbola dönüş-
Milli futbolcu röportajında, 2009 yılında karting yaparken geçirdiği kaza ve sonrasında yaşadıklarını da anlattı.
Karting yaparken sollama yaptığı sırada arkadaşının aracının emniyet lastiklerine çarparak üzerine geldiğini, çarpışma sonucunda kendi aracının yakıt deposunun patladığını ve bir anda alevler içinde kaldığını anlatan Ömer, ''Kendimi yere atıp dönerek alevleri söndürmeye çalıştım. Arkadaşlar da giysilerini çıkarıp üzerime atarak alevleri söndürdüler ve hemen hastaneye kaldırdılar'' dedi.
Kaza sonucunda hayati tehlikesinin oluşmadığını ancak futbol oynayıp oynamayacağının bir süre belli olmadığını anlatan Ömer şöyle devam etti:
''Açıkçası ilk günlerde bu konuyla çok da ilgilenmiyordum. Benim için asıl önemli olan bir an önce sağlığıma kavuşmaktı. 2,5 hafta yoğun bakımda yattım. Sonrasında doktorlar 'Futbol oynayıp oynamayacağın şimdilik belli değil. Ama sporcu olduğun için iyileşme sürecin daha kısa olur' dediler. O dönemde ailemden de aldığım güçle sağlığıma kavuştum. 7 ay futboldan uzak kaldım. Bu süreçte kulübüm de benimle çok ilgilendi. Bana kimse futbola dönebileceğimi söylemedi. 7 ay sonra tek başıma idmanlara başlamıştım. Sonra takımın kampına katıldım. Kulüp, bir antrenörü sadece bana tahsis etmişti ve onunla özel çalışmalar yapıyordum. Kamp sırasında bana, 'Takımla antrenman yapmak ister misin?' diye sordu. Nasıl sevindiğimi anlatamam. Koşa koşa takım antrenmanına katıldım. Sonrasında da yavaş yavaş toparlandım ve oynamaya başladım.''
Ömer, geçirdiği kazanın ardından bir daha karting yapmadığını ifade etti.
Sezon başında Bayer Leverkusen'e transferinde, Freiburg'daki hocası Robin Dutt'un Leverkusen'de bulunmasının payı olup olmadığı sorusuna Ömer, ''Hayır, hayır. Herkes hoca Leverkusen'e gitti ve öğrencisini de yanında götürdü zannediyor ama işin aslı öyle değil. Ben kazadan önce de Bayer Leverkusen'in istediği bir oyuncuydum. Kazadan sonra da irtibatımız sürdü ve futbola dönmeyi başarınca da transferimi gerçekleştirdiler. Hocam Robin Dutt'la orada buluşmak elbette çok güzel oldu ama bu transferin onunla bir ilgisi yoktu''